Voiculescu (Sănătate) NU promite revenirea elevilor în clase pe 8 februarie

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, referitor la posibilitatea deschiderii şcolilor pe 8 februarie, că îşi doreşte acest lucru, însă, în prezent, nu poate da un răspuns.

Eu, unul, la fel ca majoritatea, dacă nu cumva toţi colegii mei din Guvern, ne dorim să mergem către redeschiderea şcolilor cât mai curând şi nu numai a şcolilor, ci şi a restaurantelor, cafenelelor şi a celorlalte entităţi. Nu putem face asta decât în siguranţă. Şi dacă putem face asta pe 8 februarie sau ceva mai târziu, asta încă nu vă putem spune. Nu vă putem spune pentru că nu ştim nici noi, nu avem încă cifrele. Aşteptăm să vedem cum evoluează numărul cazurilor în perioada imediat următoare, pentru că vom vedea impactul zilelor de sărbătoare, unde cred că ştie toată lumea că nu peste tot în ţară s-au respectat normele de distanţare socială şi de purtare a măştii”, a susţinut Vlad Voiculescu.

Medicul Andreea Moldovan, recent numită secretar de stat în Ministerul Sănătății, a spus duminică faptul că deși este mamă și și-ar dori revenirea elevilor în bănci din semestrul doi, „sinceră să fiu nu cred că s-ar putea deschide în 8 februarie”:

„Personal am un dubiu vizavi de data de 8 februarie. Decizia se va lua în funcție de evoluția epidemiologică din următoarele două săptămâni, dar trendul e ușor crescător. Rămâne de văzut ce va fi. Peste o săptămână vom ști impactul Crăciunului și Anului nou la noi în țară”, a spus Andreea Moldovan.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *