Voiculescu (Sănătate): „Mă simt responsabil. Există un Guvern al României care gestionează pandemia”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a vorbit, marți, la 24 de ore de la tragedia de la Victor Babeș, despre implicarea MS și de cât de responsabil se face pentru moartea celor 3 oameni.

Vorbim despre echipe de oameni la ATI care sun în număr limitat. Asta e ceea ce face MS. Problema pandemiei nu poate fi rezolvată de Ministerul Sănătății, ci de noi toți. Mă simt responsabil pentru tot ceea ce fac. Pe parcursul zilei de ieri s-a facut tot ceea ce s-a putut. Există un Guvern al României care gestionează pandemia, nu doar Ministerul Sănătății. La 18.30, pacienții erau tranferați deja la alte unități medicale”, a spus Vlad Voiculescu.

Ministrul a cerut verificări la toate DSP-urile din  țară pentru a vedea în ce stare se află unități ATI. Decizia vine după tragedia de la  Spitalul Victor Babeș din București, unde trei femei au murit din cauza lipsei de oxigen.

Am solicitat astăzi la DSP București avizul de funcționare al ATI. DSP a eliberat în 9 aprilie aviz de funcționare cu caracter temporar, la fel ca în alte cazuri. Din punctul de vedere al DSP, unitatea ATI repectă normele de funcționare și de igienă publică. Am cerut DSP-urilor să prezinte avizele de funcționare. Astăzi avem 1.687 paturi avizate de DSP, din care 50 sunt destinate copiilor. Există 50 de pacienți internați în plus față de paturile anunțate. Avem 846 de pacienți în UPU în toată țara, avem 240 de pacienți intubați”, a declarat Voiculescu.

Voiculescu contrazice Poliția în cazul morților de la Victor Babeș

După ce Poliția Capitalei a anunțat marți că s-a sesizat din oficiu cu privire la cei 3 pacienți morți la „Victor Babeș”, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a declarat într-o conferință de presă că el a cerut să fie anunțată imediat Poliția. Voiculescu a spus că „după ora 18.00 a fost confirmată problema de la Victor Babeș”, moment în care el a sunat imediat la alte spitale să găsească locuri pentru pacienți, după care a mers la fața locului:

Undeva între 18.30 si 19.00 am fost la spital”, a indicat el. Voiculescu a menționat că el a aflat „în jurul orei 18.00”. Ministrul a spus că s-a mai asigurat că a fost anunțată Poliția.

Nu se putea face mai mult”, a mai precizat ministrul.

Vlad Voiculescu, Monica Althamer și Andreea Moldovan AU FUGIT de presă, în plină conferință

Ministrul Voiculescu s-a arătat deranjat de insistenţele jurnaliştilor cu privire la programul său. Voiculescu a ieşit în conferinţă de presă la 24 de ore după tragedia de la Spitalul Victor Babeş, motivând că în restul zilei a lucrat. La insistenţele reporterilor cu privire la programul său de azi, ministrul a răspuns: „Iertaţi-mă, deja întrece o limită a decenţei.”

Ulterior, Voiculescu a refuzat să răspundă la o întrebare cu privire la o eventuală demisie a sa. Vlad Voiculescu și doi dintre secretarii de stat ai Ministerului Sănătății, Monica Althamer și Andreea Moldovan, au fugit din fața jurnaliștilor, în plină conferință de presă pe tema tragediei de la Spitalul Victor Babeș din București. Cei trei au plecat pur și simplu, în timp ce jurnaliștii continuau să adreseze întrebări.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.