Voiculescu (Sănătate), despre medicii care refuză pacienți nevaccinați: „Mi se pare o bravadă”. Vaccinările s-ar putea desfășura și NOAPTEA

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a vorbit vineri seară despre medicii care refuză pacienți nevaccinați spunând că i se pare că este o bravadă. El le-a cerut medicilor să dea dovadă de înțelegere și să încerce să-i informeze pe cei care se opun vaccinării. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a spus că medicii care refuză pacienți nevaccinați fac bravadă.

Mi se pare o bravadă chiar dacă înțeleg frustrarea, mi se pare că responsabilitatea este să-i înțelegem, să le dăm informații. Medicii au multă experiență de viață, aceasta este atitudinea pe care o admir, de înțelegere și de informare”, a spus ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Ministrul a anunțat cum vor fi plătiți medicii de familie care se vor ocupa de vaccinarea populației. Vorbim de plată progresivă, în funcție de câți pacienți vor accepta administrarea serului.

Am stabilit o formă de remunerare a celor mai importanți vectori de comunicare: anume a medicilor de familie. Ne bazăm pe ei pentru a discuta cu oamenii, să le explice… Cea mai bună informație o iei de la medicul de familie. Ei sunt esențiali acum. Pentru perioada următoare ne bazăm pe ei să informeze, dar și să programeze. De asemenea, să le stea la dispoziție. Ei vor fi remunerați pentru această muncă suplimentară. Nu e bonus. E o plată suplimentară pentru o muncă suplimentară. Vorbim de 30 de lei pentru fiecare pacient, acolo unde îl programează pe pacient și pacientul se vaccinează. Atunci când se trece de 50% rata de vaccinare din acea listă considerăm că e un efort mai mare. Atunci plata se face cu 50 de lei pe pacient. Peste 60% vorbim de 60 de lei”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Pfizer va reduce temporar livrările în Europa ale vaccinului său împotriva COVID-19 pe perioada în care îşi îmbunătăţeşte capacitatea de producţie, a anunţat vineri compania. Vlad Voiculescu a confirmat că și România va fi afectată de livrările diminuate de vaccin și a anunțat că numărul de persoane vaccinate zilnic va fi și mai mic, chiar în etapa a doua, în care ar trebui vaccinați vârstnicii și angajații din învățământ.

Şi România va fi afectată, livrările în următoarele trei săptămâni vor fi micşorate. Vom putea continua această campanie, pentru că în acest moment avem o oarecare rezervă, care, pe de-o parte, ne asigură acel rapel de care au nevoie cei care s-au vaccinat deja cu prima doză şi avem, de asemenea, o rezervă de circa 100.000 de vaccinuri. Cu această rezervă şi cu vaccinurile pe care le mai primim putem merge mai departe. Nu la viteza pe care ne-am dori-o. Menţionez încă odată: principala problemă pe care o să o avem în perioada următoare nu va fi viteza cu care vaccinăm, ci va fi numărul de vaccinuri. Şi asta nu e o problemă a României, e o problemă la nivel european şi la nivel global. Nu avem de ce să facem 16.000 de vaccinări pe zi, ci va trebui redus, adaptat la numărul de vaccinuri pe care le avem. Dar, va fi o scădere temporară”, a mai explicat Vlad Voiculescu.

Ministrul nu exclude posibilitatea ca românii să poată fi vaccinați și noaptea, așa cum face Israelul.

Avem vaccinul și avem și măsurile de igienă și distanțare în acest moment. Testarea ne ajută să separăm apele și să ne protejăm. Mă aștept de la orice autoritate centrală sau locală să facă acest lucru. În acest moment nu se pune problema să vaccinăm noaptea. Dacă o să avem această posibilitate e esențial să vaccinăm și pe timpul nopții. Da, dacă va trebui cred că se poate pune problema și așa. Acum suntem în perioada a doua de vaccinare. Pot să spun că nu totul decurge perfect și am învățat destule”, a spus ministrul Sănățății, Vlad Voiculescu, în cadrul unei conferințe de presă.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.