Voiculescu (Sănătate) anunță că din cauza POLIȚIȘTILOR și JANDARMILOR cresc infectările: „NU respectă legea și NU o impun! NU susțin revizuirea restricțiilor!”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, deschide un nou conflict în guvernul din care face parte. După contrele cu Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, de data aceasta Voiculescu generează un „război” al declarațiilor cu ministrul de Interne, Lucian Bode. Voiculescu îi acuză pe polițiști și pe jandarmi pentru creșterea ratei de infectare în localitățile carantinate. Conform ministrului Sănătății, angajații MAI nu aplică legea așa cum trebuie, fie din necunoaștere, fie pentru că nu vor. Voiculescu a fost întrebat de ce rata de infectare nu scade în localitățile carantinate din Ilfov, așa cum se întâmplă în județul Timiș.

În mod evident, carantina nu este impusă și respectată cum se cuvine. Am discutat în Guvern. Este vorba despre comportamentul fiecărui dintre noi, de aplicarea legii. Un control mai bun. Trebuie să vedem cum sunt definite criteriile de carantinare.”, a spus Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat marți că nu se pune problema să susțină revizuirea unor restricții ca urmare a protestelor din stradă. Întrebat despre schimbarea unor măsuri în contextul protestelor, ministrul a zis: „Nu are nicio legătură una cu alta. Vorbim de măsuri pe care unii le numesc restricții, dar sunt măsuri pentru protecția oamenilor. Secțiile de terapie intensivă sunt pline aproape peste tot în țară”.

El a adăugat că la proteste sunt „mulțimi de oameni, interacțiuni umane fără purtarea măștii” care pot duce la infectare și „asta poate duce la mai multe cazuri grave, la mai multe cazuri critice în spitale, e o chestiune de statistică elementară”. Ministrul le-a mai transmis protestatarilor: „Consider că fiecare dintre noi avem o responsabilitate pentru faptele noastre și îndemn pe fiecare să se gândească la sănătatea lor și a celor dragi”.

Lucrul acesta nu e acceptat nici în războaie

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat, marți, că este revoltat după ce protestatarii au manifestat în curtea unor unități medicale din țară și au atacat medicii:

Sunt conternat și furios. S-a ajuns prea departe, cu violența la adresa medicilor. Lucrul acesta nu e acceptat nici în războaie. Cei care au fost azi-noapte în curți ale spitalelor au greșit. Aici sunt tratați semeni de-ai lor, sunt oameni în ATI și de multe ori în curtea spitalelor sunt aparținători care așteaptă vești bune. E un an de zile de când foarte mulți oameni în spitale se lupt. Ignotanța nu justifică aceste acțiuni”, a spus Vlad Voiculescu.

Ministrul a mai spus, marți, că situația din București nu s-a îmbunătățit chiar dacă numărul de cazuri a mai scăzut în ultimele 24 de ore:

Este mult prea devreme să spunem asta, că s-a îmbunătățit situația în București. Avem toate motivele să fim precauți. S-a dublat echiparea de la ATI. Dacă vorbim despre achizițiile care se fac la nivelul spitalelor, dacă vorbim de fondurile europene. Toate acestea ar trebui să ducă la o infrastructură mai bună. principala limitare, după investiții, este legat de resursa umană”, a spus Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu continuă explicațiile penibile pentru episodul din Parlament, în care a refuzat să poarte masca timp îndelungat. Voiculescu le-a spus românilor că nu a purtat masca într-o sală mare, deși ea este obligatorie inclusiv în aer liber. De exemplu, cei prinși pe stradă, de poliție sau jandarmerie, că nu poartă mască, chiar dacă nu este nimeni în jurul lor, indiferent de distanță, sunt amendați pe loc.

Aș spune că am greșit, fără doar și poate. Eram într-o încăpere de vreo 20 de ori mai mare decât cea de aici. Atunci când mi-am scos masca eram singur și eram într-o videoconferință. Atunci când a venit cineva către mine și mi-a atras atenția, mi-am pus înapoi masca. Fără îndoială am făcut o greșeală, fără îndoială, dacă voi fi amendat, și probabil voi fi amendat, o să plătesc amenda. Trebuie purtată masca, așa cum o purtăm noi toți, fiind în interior, pentru siguranța tuturor. Eram într-o sală mare, atunci când mi-am scos masca eram singur, cu toate astea, a fost o greșeală. A fost o greșeală, îmi pare rău.”, a declarat Vlad Voiculescu.

Oficialii din Ministerul Sănătății nu au putut, marți, într-o conferință de presă, să indice vreun studiu care să demonstreze că închiderea mai devreme a magazinelor scade rata de infectare.

Sunt evidențe care nu trebuie dovedite in plus si pentru care nu trebuie studii suplimentare. Daca ne uitam la ce se intampla la magazine la orele de seara pe strada mai ales ca e vreme frumoasa afara, circulatia populatie e greu de stavilit si practic intelegem foarte usor de ce a fost nevoie de o astfel de masura. Nu inchiderea magazinului in sine este cea care este dovedita eficace sau nu, ci faptul ca oamenii nu se mai moblizeaza la acea ora, exista o circulatie mai redusa de populatie care nu se mai aglomereaza. Este un lucru evident, e aplicat in multe alte tari, la noi mai putin restrictiv decat in Franta, Austria sau Germania”, a declarat Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a indicat în aceeași conferință de presă, întrebat dacă e vreun studiu care să stea în spatele deciziei, că și alte state fac acest lucru. „Cred că e bine să ne uităm în alte țări europene la măsurile luate și măsurile nu diferă”, a spus ministrul.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *