Voiculescu (SĂNĂTATE) a CEDAT în urma protestelor: A APROBAT revendicările medicilor și personalului medical

Sindicaliștii din Sănătate au fost joi la discuții cu ministrul Sănătății. Vlad Voiculescu i-a asigurat că susține reglementarea gărzilor suplimentare și scoaterea posturilor la concurs din spitale. La întâlnire au fost discutate, printre altele, teme de interes pentru gestionarea situației epidemiologice actuale precum îmbunătățirea campaniei de vaccinare și creșterea nivelului de imunizare în rândul personalului medical.

La propunerea reprezentanților sindicatului va exista o colaborare pentru realizarea și implementarea unei campanii de vaccinare comune pentru cadrele medicale, țintite pe anumite zone, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății. De asemenea, în urma discuțiilor avute, Ministerul Sănătății va începe procesul de elaborare a unor standarde de referință pentru utilizarea echipamentelor de protecție pentru personalul care lucrează în zonele ce deservesc pacienți cu COVID -19. Va fi stabilit și un normativ de personal pentru aceste arii.

Ministrul Sănătății a asigurat sindicaliștii că susține reglementarea gărzilor suplimentare efectuate în scopul asigurării continuității activității medicale, dar și scoaterea posturilor la concurs din unitățile sanitare, precum și implementarea de măsuri în vederea eficientizării cheltuielilor în unitățile sanitare și profesionalizarea managementului unităților sanitare”, arată sursa citată.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *