Voiculescu NU demisionează din funcția de ministru al Sănătății: „Punem la dispoziție un fond cu bani europeni și naționali”

Protestul demarat de partidul AUR sâmbătă după-amiază și care a escaladat spre seară nu a avut sorți de izbândă. Sute de protestatari au manifestat la Ministerul Sănătății, apoi au mărșăluit până la Institutul Matei Balș, pentru ca în final să revină la minister. Ministrul Vlad Voiculescu a organizat o conferință de presă de la 19:30 și… nici vorbă de demisie:

Sistemul sanitar are păcate de vechi, de 30 de ani. Astăzi vorbim de incendii și o pandemie, nu știm ce altă grozăvie va veni mâine. Câteva măsuri imediate la care am lucrat: avem nevoie de măsuri pentru ca tragediile de la Neamț și Matei Balș să nu se mai întâmple. Lucrăm cu IGSU la măsuri care să vină să repare neregulile constatate. Marți vom avea un raport de la controalele din luna noiembrie. Nu știm cauza exactă de la Balș, dar e clar că pandemia și tratamentul au pus o presiune suplimentară asupra personalului. Este un număr mare de pacienți care au nevoie de pacienți, ceea ce face ca securitatea la incendiu să fie deosebit de dificilă în multe spitale din țară. Vom anunța săptămâna viitoare ce s-a constatat în anchetă. A doua mare problemă este ruptura de informare dintre spitale – pacienți și aparținători. Medicii sunt suprasolicitați și nu mai găsesc resurse să mai comunice cu rudele pacienților. (…) A treia măsură – un fond național pentru siguranța pacienților în spitale. Am la dispoziție bani europeni și naționali pe care îi vom aloca. Mă refer la siguranța la incendii, cutremur, infecțiile nosocomoiale. O ultimă măsură se leagă de aglomerarea spitalelor din România. Avem nevoie de fiecare spațiu și mai puțini oameni să fie internați. 85% din decese sunt înregistrate la persoane peste 65 de ani. 91,%, la persoane care aveau deja boli cronice. Am propus premierului și avem acceptul ca în perioada următoare ca prioritari să fie doar vârstnicii, cei cu boli cronice, cu handicap”, a spus Vlad Voiculescu.

Ministrul a arătat că nu are de ce să demisioneze, întrucât el a (re)venit la minister de o lună:

Demisiile trebuie să aibă legătură directă cu cazul. Echipa noastră a venit acum mai o lună. Când există o problemă, să o privim în față. Avem nevoie să stabilim responsabilitățile și responsabilii. În general, trebuie să avem răbdare să vedem care sunt cauzele care au dus la ceea ce s-a întâmplat ieri”, a mai spus Voiculescu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.