Vodafone, amendată de ANPC pentru practici comerciale incorecte. Zamfir (ALDE): „Așteptăm ca amenzile să fie din cifra de afaceri, să vedem dacă mai fac mizerii!”

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a amendat cu 70.000 de lei operatorul de telefonie mobilă Vodafone, pentru utilizarea unei practici comerciale incorecte faţă de consumatori, în scopul majorării costurilor abonamentelor.

CITEȘTE ȘI:

Vodafone şi-a anunţat clienţii prin SMS că va majora tariful la abonamente ca urmare a creşterii costurilor legate de operaţiunile pentru furnizarea serviciilor de comunicaţii.

„Având în vedere că informaţiile trimise, sau care urmează a fi trimise, de către operatorul economic, cu privire la majorarea preţului pachetului de servicii, pot avea impact asupra unui număr de 2.338.617 consumatori, în temeiul prevederii art. 13 alin. 1 lit. b din Legea 363/2007 republicată, comisia întrunită la nivelul ANPC va analiza posibilitatea dispunerii încetării practicii comerciale incorecte, chiar dacă aceasta nu a fost încă utilizată, însă acest lucru este iminent”, au precizat reprezentanții ANPC.

Reacția ANPC a fost salutată de deputatul ALDE, Daniel Zamfir. Amenda este mare sau mică? Iată ce ne-a spus parlamentarul:

„Până la urmă, cuantumul sumei… sigur, este și asta important, dar mai important este că au reacționat repede cei de al ANPC în legătură cu acel abuz, pentru că despre asta e vorba! Este și un proiect de lege prin care se majorează amenzile pe care le poate da ANPC, să se ajungă la cifra de afaceri. Nu știu dacă este în măsură să îi corecteze pe oamenii aceștia, dar dându-se o amendă cu perspectiva că amenzile se vor schimba în cuantum, cred că vor înceta cu mizeriile astea! Fac o formă de șantaj la OUG 114… Sigur, vor da în judecată, nu am nici un dubiu că nu vor plăti suma asta, dar categoric este o clauză abuzivă și ce am început să ducem la bun sfârșit: amenzi din cota de afaceri, la 2-3%, să îi vedem dacă mai fac așa ceva!”, a spus Zamfir, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.