Spread the love

Drepturile omului constituie coloana vertebrală a unei societăți juste și, cu toate acestea, sunt des ignorate sau revocate atunci când nu sunt convenabile din punct de vedere politic sau sunt considerate obstacole în calea obiectivelor politice, de mediu și economice, consideră Asociația Youth Vision.

30 de tineri din 6 țări europene – Italia, Spania, Croația, Bulgaria și România – vor învăța, timp de 9 zile, cum să-și facă auzite vocile și să-și dezvolte competențele necesare pentru a lupta pentru apărarea drepturilor lor, a drepturilor sociale și a mecanismelor lor de protecție la nivel local, național și european și să-i determine să lupte pentru incluziunea socială a persoanelor ce provin din categorii devaforizate. Tinerii au ajuns astăzi la Constanța, în cadrul proiectului Erasmus+ intitulat „Raise your voice”, coordonat de Asociația Youth Vision.

Potrivit Asociației, pe toată perioada proiectului, tinerii vor fi implicați în activități și sesiuni de lucru ce le vor dezvolta simțul practic și gândirea critică, imaginația, vor face schimb de informații și vor dialoga intercultural. În același timp, vor descoperi Constanța, vor desfășura vizite în cadrul instituțiilor administrative și vor afla de la reprezentanții acestora care sunt programele dedicate tinerilor, cum sunt apărate în România drepturile tinerilor și cum sunt ajutați aceștia să devină cetățeni activi și implicați socio-economic, cultural dar și politic. Vor exista dezbateri, sesiuni ce vor implica toate cunoștințele tinerilor, dar și activități recreative.

Cursul se va încheia pe 21 octombrie, dar proiectul „Raise your voice” se va finaliza în luna martie a anului viitor, beneficiind de finanțare prin programul Erasmus+.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *