Vladimir Putin şi Angela Merkel au discutat despre o posibilă producţie comună de vaccinuri

Preşedintele rus Vladimir Putin a discutat împreună cu cancelarul german Angela Merkel despre posibilitatea unei „producţii comune de vaccinuri” împotriva COVID-19, a anunţat Kremlinul. Rusia încearcă să-şi intensifice capacităţile în domeniul vaccinurilor împotriva SARS CoV-2, potrivit AFP.

În timpul unei conversaţii telefonice, cei doi şefi de stat au abordat „problemele de cooperare din lupta împotriva pandemiei de coronavirus, iar accentul a fost pus pe perspectivele posibile de producţie comună de vaccinuri. (…) A fost convenit să fie continuate contactele asupra acestui subiect între Ministerele Sănătăţii şi alte structuri specializate ale celor două ţări”, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

Potrivit Kremlinului, Putin şi Merkel au discutat de asemenea despre reglementarea conflictului dintre forţele Kievului şi ale separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, conflict în mare parte îngheţat după acordurile de pace semnate în 2015, dar a cărui componentă politică se află într-un punct mort. Denumit „Sputnik V” ca omagiu la adresa primului satelit lansat de Uniunea Sovietică în 1957, vaccinul rusesc împotriva noului tip de coronavirus a fost primit cu scepticism pe plan internaţional după anunţarea lui încă din august, considerată prematură, încă înainte de începerea testelor clinice în masă (faza 3) şi publicarea rezultatelor ştiinţifice.

Vaccinarea populaţiei ruse cu vaccinul Sputnik V a demarat la începutul lui decembrie şi loturi cu doze de vaccin au fost trimise în Belarus, Serbia şi Argentina, însă Moscova a recunoscut că nu dispune de suficiente mijloace de producţie pentru a fabrica rapid cantităţile necesare. India ar urma să ajute la producţia a 100 de milioane de doze de Sputnik V şi parteneriate au fost semnate cu Brazilia, China şi Coreea de Sud.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *