Spread the love

Pentru aceia care își doresc să revadă lucrările plastice expuse la Muzeul de Artă din Constanța, reprezentanții instituției de cultură propun un tur virtual, prin intermediul căruia puteți admira opere ale unor mari artiști, chiar din fața computerului. Muzeul poate fi explorat virtual, accesând AICI!

Muzeul de Artă Constanţa este pe plan naţional un important spaţiu de păstrare, valorificare şi cercetare a creaţiei plastice româneşti.

Înfiinţat în anul 1961 cu un patrimoniu modest, aparţinând vechilor pinacoteci din Constanţa şi Balcic, Muzeul de Artă oferă publicului de pretutindeni peste un secol din evoluţia picturii, sculpturii şi graficii româneşti, încercând în acelaşi timp să arate şi să fixeze prin opere de referinţă, locul şi rolul Dobrogei, al peisajului de inspiraţie marină în contextul creaţiei naţionale. Muzeul s-a îmbogăţit cu lucrări transferate de la Muzeul Naţional de Artă şi prin achiziţii şi donaţii făcute de Marius Bunescu, Ion Jalea, Boris Caragea.

De-a lungul deceniilor sale de existenţă, muzeul a editat cataloage de expoziţii, studii şi cărţi de specialitate, cercetări de antropologie culturală şi urbană, axate pe problematici specifice artei moderne şi spaţiului dobrogean.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *