Vișan (PSD): „Sunt surprins de reacția lui Iohannis împotriva… guvernului său! Vela ar trebui să PLECE de la MAI!”

Gafele succesive din ultimele zile ale ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, au fost taxate foarte dur, miercuri, de președintele Klaus Iohannis. Chiar înainte de o ședință a șefului statului cu premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri, printre care și Vela, Iohannis a spus că solicită revenirea asupra Acordului dintre MAI și BOR privind organizarea forțelor de ordine pe perioada sărbătorilor pascale. Imediat după anunțul privind semnarea acestui acord, polițiștii și jandarmii au fost supuși umorului public, fiind percepuți ca subordonați ai Patriarhiei.

Marți seară, Vela a invocat o alinare spirituală printr-un astfel de acord, iar reacția lui Iohannis a fost foarte dură. Astfel, în cadrul ședinței de miercuri, este foarte probabil ca Vela să fie îndepărtat de la conducerea ministerului, aspect așteptat și de deputatul social-democrat constănțean, George Vișan.

„Românii nu mai înțeleg de mult comportamentul acestor guvernanți. Chiar și eu sunt surprins de reacția de astăzi a președintelui referitoare la „guvernul său”! Posibil să fie mari neînțelegeri între ei (guvernanți – n.r.) pentru că sunt incapabili să conducă această țară în astfel de momente și în această criză. Nu cred că Vela a anunțat acel Acord aseară fără știința șefilor săi (Orban și Iohannis – n.r.), așa cum a zis și Vela dimineață, dar după ultimele declarații, în mod normal, ar trebui să plece de la minister. Fie demis, fie prin demitere. Eu asta am înțeles de la Iohannis, că i se propune demisia. Au fost multe bâlbâieli recente ale lui Vela, din ce ne amintit, înghesuiala de la Cluj și Sibiu a muncitorilor sezonieri, apoi suspendarea exportului de produse agricole, care știm cum a fost transmisă, ce ar mai fi de spus?”, a spus George Vișan, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.