Vișan (PSD): „Iohannis ar trebui să doarmă cu Constituția sub cap! Este un mârșav, exploatează distructiv o emoție, alimentând o criză interetnică”

Senatul se reunește, miercuri, de urgență în ședință, de la ora 14.00, pentru a respinge Legea privind autonomia Ținutului Secuiesc. Proiectul a fost adoptat tacit marți în Camera Deputaților, după o bâlbâială și o neatenție din partea PSD. Astfel, după atacuri în rafală împotriva social-democraților, președintele Senatului, Robert Cazanciuc, a anunțat că a convocat plenul Senatului, unde PSD are majoritatea, cu un singur punct pe ordinea de zi.

De la adoptarea de marți și până astăzi s-au revărsat toate pasiunile politice, culminând, cu câteva momente înainte de votul din Senat, cu declarații publice ale președintelui Iohannis. Șeful statului a punctat faptul că „PSD vrea să dea Ardealul ungurilor, insistând din nou asupra majorității toxice pe care social-democrații o au în Parlament.

În replică, parlamentarii PSD consideră că Iohannis are un exercițiu electoral, întrucât o astfel de lege nu poate fi adoptată niciodată în România. Potrivit deputatului constănțean George Vișan, șeful statului alimentează o… criză interetnică.

Nici măcar nu e al PSD, este al României (Ținutul Secuiesc – n.r.), conform Constituției! Constituția nu se modifică printr-o lege, nu se poate da un ținut altui stat… Este foarte simplu pentru orice român. România este stat unitar, indivizibil! Domnul președinte trebuie să doarmă cu Constituția sub cap! A fost o manipulare mizeră din partea președintelui, vrea să bage sub preș toată incompetența guvernului pe care îl girează și îl conduce. Cu atât mai mult, poate înțeleg românii, de ce a avut un mesaj în limba maghiară! Eu știu că limba oficială în România este româna, nu maghiara. Nu are cum să treacă legea, are rapoarte de respingere, restul este doar manipulare, pe o emoție foarte cunoscută în România. Este un mârșav, pentru că exploatează distructiv această emoție în România! Nu are România nevoie în aceste momente de încă o criză, una interetnică! Pe care văd că el (Iohannis – n.r.) o alimentează, manipulând cetățenii”, a spus deputatul Vișan, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *