Vișan (PSD Constanța): „În pofida detractorilor, Președinția României la Consiliul UE, la jumătatea mandatului, este un succes!”

După nici trei luni de mandat la Președinția Consiliului UE, România a reuşit finalizarea negocierilor pentru 82 de dosare legislative cu impact major asupra vieţii cetăţenilor europeni, transmite, vineri, deputatul social-democrat constănțean, George Vișan.

CITEȘTE ȘI:

Reprezentanţa Permanentă a României la UE din subordinea Ministerului Afacerilor Externe a reușit încheierea negocierilor pentru 82 de dosare legislative, în diferite domenii, de la siguranţa transporturilor şi drepturile lucrătorilor, la drepturile de autor în epoca digitală şi echilibrul dintre viaţa profesională şi cea privată. România a obţinut acordul pentru instituirea unei Autorităţi Europene a Muncii, pentru o mai bună funcţionare a pieţei muncii la nivelul Uniunii. De asemenea, Preşedinţia română a Consiliului a finalizat și negocierile inter-instituţionale privind reducerea riscurilor în sectorul bancar, sporirea investiţiilor în inteligenţa artificială, consolidarea protecţiei frontierelor externe ale Uniunii şi combaterea migraţiei ilegale, îmbunătăţirea siguranţei alimentare şi sprijinirea dezvoltării rurale, operabilitatea sistemelor informatice la nivelul UE în vederea îmbunătăţirii securităţii interne, precum şi măsurile pentru reducerea riscului terorist şi a criminalităţii transfrontaliere, asigurarea corectitudinii procesului electoral european în faţa riscului dezinformării şi a ameninţărilor cibernetice.

„Este un succes concret și incontestabil al diplomației române și Președinției exercitate de România. Dar și mai interesant este că, în rândul detractorilor rezultatelor concrete obținute se numără chiar reprezentanți ai României la Comisia Europeană, aflați deja în campanie electorală pentru alegerile europalamentare”, a declarat George Vișan.

„Deşi, România nu îndeplineşte un singur criteriu dintre cele din tabloul de bord, Comisia Europeană s-a grăbit să introducă ţara noastră pe lista celor 13 ţări cu dezechilibre. Consider că aceasta dovedește înca o dată că, de multe ori, la nivelul Comisiei se mimează dialogul și respectul față de cetățenii considerați de mâna a doua ai Uniunii și se aplică un dublu standard, fără ca cifrele să fie comparate cu cele din alte țări. Tot ce cerem este un tratament corect între state”, a mai declarat deputatul PSD George Visan.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*