Vișan (PSD Constanța): „Este momentul să le arătăm europenilor adevăratele valori social democrate, nu cele pe care le transmite opoziția“

După o primă întâlnire, care a avut loc vineri, sute de tineri care îmbrățișează idealurile social-democrației s-au adunat sâmbătă la Gara Maritimă a Portului Constanța, pe care o consideră poarta de intrare în Uniunea Europeană. În partea a doua a Universității de vară a PES activists România și care are ca temă „Spre 2019: Viitorul României în Uniunea Europeană“, tinerii social democrați s-au întâlnit cu mai mulți membri marcanți ai partidului, care au vorbit de valorile social democratice și cum ar trebuie ele promovate în contextul în care România se pregătește să preia președinția Consiliului Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2019. La întâlnire au participat, printre alții, președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Senat, Gabriela Crețu, președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaților, Angel Tîlvar, senatorii Titus Corlățean și Nicolae Moga și deputatul George Vișan.

„Pentru mine a fost o bucurie de a participa la o discuție foarte serioasă din punct de vedere politic și ideologic, mai ales că noi nu prea avem genul ăsta de discuții în România. Am avut la un moment dat în partid, dar au dispărut cu timpul. A fost o prezență de elită, oameni care îmbrățișează valorile social democrației europene și românești, care au o anumită viziune despre Europa și care simt nevoia și dorința unui rol proeminent al României în proiectul european, care se reconfigurează din punct de vedere politic, economic și strategic. Am fost foarte încântat de calitatea discuțiilor, de întrebări, propuneri și soluții, care vor fi utile organizatorilor, inclusiv celor din Guvern, pentru contribuția națională care va fi transmisă de la București, în perspectiva configurării strategiei privind rolul viitor al Uniunii Europene, care înseamnă un proiect frumos de coeziune politică socială și economică, dar înseamnă și competiție, și aici trebuie să încetăm să mai fim naivi, pentru resurse  și, automat, dezvoltare. Pentru România și celelalte state membre ale Europei de est, continuarea reducerea decalajelor dintre statele membre este esențială pentru a evita tensiunile politice între diferite zone europene“, a declarat Titus Corlățean.

pes activists constanta

La rândul său, deputatul de Constanța al PSD George Vișan a spus că, privind către 2019, există o oportunitate pentru ca România, prin Parlament și Guvern, să-și recâștige respectul, pe care unii vor să șubrezească.

„Culmea, acest lucru vine chiar din interiorul socialiștilor europeni, după ce în urmă cu câteva zile anumite voci din Danemarca au alimentat zvonurile de a ne scoate din cadrul socialiștilor europeni. Eu cred că avem o voce de spus în Parlamentul European, având 16 europarlamentari, care sunt portavocea valorilor social democratice din România și care se pare că a deranjat opoziția. Acest lucru nu trebuie să ne sperie și trebuie să rămânem uniți în anul Centenarului și ne jucăm rolul pe care îl vom avea în 2019, când toate privirile vor fi îndreptate către România, atunci este este momentul să le arătăm europenilor adevăratele valori social democrate, nu cele pe care le transmite opoziția“, a punctat Vișan.

CITEȘTE ȘI:

Membrii PES Activists învață la Constanța cum ar trebui să gestioneze România președinția Consiliului UE

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.