Vișan (PSD Constanța), după moțiunea de cenzură: „Este o PENALIZARE pentru derapaje și forțări! Orban se întoarce la job-ul lui part time!”

Moţiunea de cenzură „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, a fost dezbătută în Parlament miercuri, de la ora 12:00. Aceasta a fost iniţiată de PSD şi UDMR, după ce Guvernul condus de Ludovic Orban şi-a asumat răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi.

CITEȘTE ȘI:

După încheierea dezbaterilor, s-a procedat la votarea moţiunii de cenzură. Votul a fost secret, cu bile. Conform Constituţiei, moţiunea se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, ceea ce înseamnă 233 de voturi. În urma votului exprimat de senatori și deputați, guvernul Orban a fost DEMIS, moțiunea de cenzură fiind adoptată cu următorul rezultat: din totalul de 465 de parlamentari, au fost prezenți 423 și 400 de voturi au fost valabil exprimate. Dintre acestea, 261 de voturi au fost pentru, 139 împotrivă și nici o abținere.

Rezultatul a fost… neașteptat și pentru social-democrați. Printre aceștia, deputatul constănțean George Vișan, care ne-a precizat faptul că Ludovic Orban nu a demonstrat că poate să aibă performanță și că urmează o radiografie a dezastrului lăsată de această guvernare, în special în privința ministrului Finanțelor, Florin Cîțu.

„Un rezultat neașteptat și pentru noi! Este un semnal important pe care Parlamentul l-a dat astăzi guvernului Orban și nu numai lui, ci acestui gest de angajare a răspunderii pe niște teme care țin de Legislativ și nu țin de Executiv! Este o penalizare a acestui derapaj și a forțării! De acum încolo, sunt prerogativele președintelui (Klaus Iohannis – n.r.), el invită partidele la consultări, apoi o să reiasă o majoritate și aceea va propune premierul. Cred că s-a antepronunțat președintele (cu privire la numirea tot a lui Orban – n.r.), neașteptând să vadă rezultatul votului de astăzi. Cu siguranță nu îi convine președintelui (rezultatul votului – n.r.), va fi iar un președinte-jucător, care o să facă politici părtinitoare pentru PNL. Ludovic Orban se întoarce la job-ul lui part time, nu a demonstrat că este un premier ca să aibă performanță. Nu știu dacă el și-a alcătuit acest cabinet sau i-a fost impus. Ne aducem aminte de gafele ministrului Cîțu, nu mai vorbim de bâlbele și inepțiile ministrului Grindă (Ion Ștefan – ministrul Lucrărilor Publice – n.r.)… Nu avem încă o radiografie a dezastrului pe care îl lasă guvernul Orban. Este complicat… Am înțeles că s-au făcut plăți pe rambursări de TVA către multinaționale, fără un control prealabil. Aici trebuie să discutăm un pic… ”, a spus deputatul Vișan, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *