Spread the love

Președintele României, Klaus Iohannis, a înaintat, miercuri seară, după consultările cu partidele politice, propunerea de premier. Potrivit șefului statului, premierul desemnat este Florin Cîțu, ministru al Finanțelor Publice. Vestea a fost dezamăgitoare, din orice perspectivă, fie pentru PSD-iști, fie pentru românii care își doresc ca acest tămbălău politic să înceteze.

CITEȘTE ȘI:

Este evident faptul că Florin Cîțu nu va reuși niciodată să formeze o majoritate parlamentară, în conformitate cu decizia recentă a CCR, iar întrebarea firească este următoarea: încotro ne îndreptăm? Social-democrații sunt, din rațiuni politice, bucuroși de desemnarea lui Cîțu, întrucât nu va fi votat un guvern liberal. De altfel, liberalii au încetat cu propunerile, la discuțiile de ieri, pasând mingea la vectorul lor de greutate: președintele Klaus Iohannis. Astfel, Iohannis și-a asumat lupta cea grea, liberalii făcând un pas în spate. Potrivit PSD-iștilor, șeful statului își joacă acum procentul de la alegerile prezidențiale, când a ieșit câștigător clar, fiind singurul aspect care contează, nicidecum stabilitatea politică:

Este un președinte iresponsabil și inconștient, care vrea să mențină criza politică, cu toate că la granițele României și chiar în  țară au ajuns primele persoane care suferă de coronavirus. A desemnat o persoană (Florin Cîțu – n.r.) care a fost de trei ori respinsă în comisiile parlamentare! Nu cred că are vreo șansă, Cîțu, să treacă de învestire, doar dacă el reușește să contureze în jurul acestui cabinet o majoritate… Dacă nu, se va întâmpla cum s-a întâmplat și cu Orban 2. Iohannis mai are posibilitate să desemneze… iar în ritmul acesta mergem… unde vrea Iohannis! El decide! El este legea! Românul trebuie să înțeleagă că Iohannis este cel care dictează! S-a urcat pe acel procent de 66% și „joacă” în consecință. Eu nu cred că vrea (guvernul PNL – n.r.), sunt curios și după anticipate cu ce va veni PNL în fața Parlamentului. Până acum a fost numai bătaie de joc… Iohannis a avut șansa de a face un guvern cu oameni competenți sub Orban 1 și nu a făcut-o! Au început să își angajeze răspunderea pe bugetul național, era normal să fie penalizați instituțional! Iohannis își bate joc de economie și de lucrurile bune care s-au făcut în țară. Chiar dacă au fost făcute de PSD, dar au fost făcute pentru țară, nu doar pentru anumiți cetățeni… Asta spun cifrele, Dumnezeule, nu putem să ignorăm! Am avut una din cele mai bune creșteri economice la nivel european”, a spus deputatul social-democrat constănțean George Vișan, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *