Virgil Popescu: „Turismul pe timp de pandemie este foarte sensibil”

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, consideră că turismul nu va putea fi reluat atât timp cât turistul nu se va simţi în siguranţă să plece de acasă, să se ducă în vacanţă, iar în ceea ce priveşte sectorul Horeca prima măsură ce poate fi luată este deschiderea treptată a teraselor, când acest lucru va fi permis de Ministerul Sănătăţii.

În cadrul videoconferinței „VorbIMM despre vouchere şi micro-granturi pentru IMM-uri”, organizată de CNIPMMR, Virgil Popescu a arătat că turismul „va avea o componentă specială, o linie de finanţare specială dedicată” pentru că atât acest sector, cât şi cel Horeca, reprezintă două dintre cele mai lovite sectoare în această pandemie.

„Cred că primul lucru care se poate face pe zona de Horeca este să începem treptat deschiderea teraselor când cei de la Ministerul Sănătăţii vor permite – şi eu sper cât mai repede pentru că, spun sincer, cred că tuturor de aici şi tuturor celor care ne ascultă ne este dor să mergem să bem şi noi o cafea la o terasă, să ne mai uităm la lumea cum trece pe stradă – după care vor urma restaurantele în interior. Hotelurile nu sunt închise, dar turiştii nu se duc. Poate turismul de business, dacă este nevoie cu adevărat să se circule dintr-o parte în alta. (…) Eu am spus tot timpul că turismul este pe timp de pandemie foarte sensibil. Eu nu cred că va putea fi reluat turismul atât timp cât turistul, consumatorul de turism, nu se va simţi în siguranţă să plece de acasă, să se ducă în vacanţă. Nu putem spune că facem turism introducând nişte reguli care sperie turiştii să se ducă să se relaxeze. De aceea, cred că trebuie toţi să avem răbdare ca lucrurile să se liniştească şi, evident, împreună cu hotelierii, împreună cu agenţiile de turism, să găsim cele mai bune soluţii pentru a reporni turismul”, a spus Virgil Popescu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.