Virgil Popescu roagă Parlamentul să modifice legea offshore: „Deblocarea investițiilor în Marea Neagră este prioritară pentru România”

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a fost prezent luni în Parlament, la solicitarea Grupului parlamentar al USR, cu tema „Măsurile economice post-covid și perspective de însănătoșire a economiei românești”. Cu acest prilej, Virgil Popescu a vorbit despre modificarea legii offshore. Cu mari probleme privind reglementarea exploatării gazelor offshore din Marea Neagră, proiectul în cauză va fi modificat din nou, pentru a… cincea oară! Popescu le-a transmis parlamentarilor că Guvernul nu va veni cu un proiect de modificare și i-a îndemnat să… redacteze ei unul.

„Dependența de importuri din Asia, din China, a arătat cât de vulnerabili suntem. Nu vorbim doar de domeniul sanitar, ci de absolut toate domeniile. Energia a fost esențială în această criză de pandemie, vitală pentru că a trebuit să aprovizioneze cu energie electrică pe toată lumea. Legea offshore nu se poate modifica decât prin consens în Parlament și Guvernul nu va veni cu nici o propunere legislativă. Este dreptul suveran al Parlamentului și nu vă oprește nimeni să vă apucați să modificați legea offshore. Voi participa la orice reuniune a Parlamentului. Parlamentul este suveran și nu mă voi amesteca în a veni cu un proiect. Desigur, ne dorim deblocarea investițiilor în Marea Neagră și sunt investiții importante și prioritare pentru România; este o investiție strategică, de securitate națională, care trebuie făcută. Două lucruri trebuiau făcute pentru a face această deblocare: abrogarea OUG 114, a ținut de Guvern, am făcut-o; al doilea lucru – modificarea legii offshore, ține de Parlament și vă rog frumos să o faceți. Vin ca deputat și membru al Guvernului să discutăm pe orice proiect îl veți face”, a spus Virgil Popescu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.