Virgil Popescu: „Prețurile NU sunt o barieră pe litoral. Cât timp există cerere şi preţurile vor fi pe măsură”

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, consideră că litoralul românesc nu este cel mai ieftin, însă, atâta timp cât există cerere şi preţurile vor fi pe măsură. De asemenea, ministrul consideră că, în această perioadă, turismul românesc va avea un avânt, pentru că nu mai este aşa de uşor să te duci în concediu într-o altă ţară. Totuşi, Popescu este convins că putem găsi şi locuri cu preţuri accesibile pe malul autohton al Mării Negre.

Cred că turismul, în perioada aceasta estivală, va avea un avânt. Depinde de noi toți, turiștii care se duc acolo să respecte regulile pe care autoritățile le impun, să nu avem creșteri de cazuri, să nu ne trezim cu cazuri de covid în hoteluri și să închidem acel hotel. Eu cred în turismul românesc, în România se poate face turism sigur. Cred că și turiștii străini pot veni în România. (…) Am aceeași părere ca și anul trecut, ca și acum doi ani, nu mi s-a părut nici o scădere, nici o creștere a prețurilor. Eu fiind liberal, cred în cerere și ofertă. Atâta timp cât cererea este mai mare ca oferta, înseamnă că prețurile nu sunt o barieră pentru turiști. Cred că pe litoralul românesc sunt și prețuri mari, dar și accesibile la locațiile unde vrei să te duci. Nu este cel mai ieftin litoral, este evident, asta o știm toți”, a spus Virgil Popescu.

Ministrul a arătat că Guvernul şi companiile din sectorul HoReCa sunt pregătite să deschidă restaurantele din 15 iulie, însă acest lucru ar putea fi amânat din cauza cifrelor foarte mari din ultima săptămână privind noile cazuri de îmbolnăviri. Pe de altă parte, ministrul a precizat că nu s-a discutat până acum la nivel guvernamental de reintroducerea unor restricţii.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *