Spread the love

De la 1 iulie a.c. intră în vigoare liberalizarea prețului la gaze naturale. În cadrul ședinței de Guvern de joi, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a arătat că cei mai avantajați ca urmare a noilor reglementări sunt consumatorii casnici, care nu mai sunt legați de cei doi mari furnizori, care dețin 90% din piață, având posibilitatea să schimbe furnizorul foarte ușor.

„Începând cu 1 iulie prețul la gaze va fi liber și pentru prima dată nu mai putem vorbi de creșterea prețului la gaze, ci cu cât va scădea. Eu sunt foarte optimist, avem dreptate, prețul va fi mai mic decât prețul pe care populația îl plătea în momentul acesta la un preț reglementat. Consumatorii trebuie să știe că pot schimba simplu un furnizor, indiferent dacă au semnat sau nu un contract cu furnizorul, chiar azi dacă au semnat mâine pot schimba furnizorul dacă au o ofertă mai bună. Sunt oferte mai bune pe piață decât ofertele celor doi mari furnizori, care dețin peste 90% din piață. Una este distribuția gazelor – cei care dețin conductele și alta este furnizarea – cei care vând gazul. (…) Tariful de distribuție este reglementat”, a spus Virgil Popescu.

În cadrul discuției, premierul Ludovic Orban a arătat că România trăiește un paradox:

„Trăim un paradox: suntem țara din acest areal care are cele mai multe resurse de gaz natural și, cu toate astea, prețul gazelor – în special pentru producătorii industriali – a ajuns mai mare decât în țări dezvoltate, mari consumatoare de gaz. Situația dezavantajează economia României și trebuie să sprijinim competitivitatea companiilor românești”, a spus Ludovic Orban.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *