Virgil Popescu (Energie) promite investiții de 5 milioane lei la Cernavodă: „România este CEA MAI EFICIENTĂ țară care produce energie nucleară”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, este prezent luni la centrala nucleară de la Cernavodă, alături de prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, unde începe campania de vaccinare pentru personalul Nuclearelectrica:

„Din cei 1.400 îmi doresc să fie cât mai mulți. Din ce am discutat cu conducerea uzinei, până în prezent sunt înscriși în jur de 1.100 de salariați în această etapă. Sunt convins că lucrurile vor merge bine. Eu însumi m-am vaccinat și recomand tuturor românilor să se vaccineze, este singura noastră șansă să ajungem la normalitate. Am spus de anul trecut: fără tratament sau vaccin, normalitatea nu poate fi repede atinsă. Odată cu apariția vaccinului trebuie să îl utilizăm. Am avut o discuție cu primarul, cu comunitatea și am anunțat un sprijin de investiții sociale în 2021 de 5 milioane lei pentru Cernavodă, pentru comunitatea locală. Se va materializa în investiții în zona medicală – 40%, tot 40% în zona educațională, 20% alte activități – inclusiv cele sportive. (…) Vreau o implicare mai mare a fiecărei companii în comunitatea unde își au sediul. Centrala de la Cernavodă aici trebuie să ajute, județul Constanța, dacă se poate și mai mult. Am discutat despre problemele care sunt, cum putem trece peste ele. Vrem să construim unitățile 3 și 4, să retehnologizăm unitatea 1 și cea mai mare provocare este resursa umană, o iau foarte serios în calcul. Cu mândrie, România – prin Cernavodă, este cea mai eficientă țară care produce energie nucleară prin SNN, suntem pe locul 1 în lume. Ne onorează și ne obligă. (…) Sunt multe probleme care trebuie să le analizăm, să găsim soluții, echipa de la Cernavodă va face față. (…) Trebuie să avem un standard foarte înalt pentru securitate nucleară și se poate face numai cu echipamente de la producător, cel care a furnizat aceste echipamente. Legea 111 a securității nucleare se lovește de legea achizițiilor. Trebuie la o centrală nucleară să asigurăm securitatea, apoi vorbim de partea comercială. Avem una dintre cele mai sigure centrale din lume, cea mai eficientă și vrem să rămânem așa”, a spus ministrul Virgil Popescu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.