Violeta Alexandru NU va mai fi ministru al Muncii

PNL, USR PLUS și UDMR au bătut palma, vineri seară, după 10 ore de negocieri la Vila Lac, pentru împărțirea ministerelor din viitorul Guvern Florin Cîțu. Au ieșit total din cărți actualii miniștri liberali Cătălin Predoiu, Nelu Tătaru, Lucian Bode, Ion Ștefan, Marcel Boloș și Ionuț Stroe. Totodată, nici Violeta Alexandru nu va mai fi ministru al Muncii, deși PNL păstrează ministerul.

Violeta Alexandru nu va mai prinde un loc în viitorul guvern condus de Florin Cîțu, semn că nu a fost apreciată pentru cum a gestionat lucrurile la Ministerul Muncii. Vineri seara, după ce negocierile dintre PNL, USR-PLUS și UDMR au decis că Ministerul Muncii va rămâne la liberali, Alexandru a vorbit despre cum va arăta cel care îi va lua locul.

Nu sunt un om care e agață de funcții. Va fi condus de un om care va avea grijă de banii publici, un om corect, care va respecta pensionarii. Un liberal care va găsi soluțiile pentru creșterea pensiilor în următorii ani. Ministrul și echipa trebuie să fie corect față de ceea ce înseamnă plăți. Bugetul este deja pregătit de Florin Cîțu, dar este atributul noului guvern. Noi am făcut o schiță de buget în care am prevăzut o creștere a pensiilor”, a spus Violeta Alexandru.

LISTA FINALĂ A MINISTERELOR

PNL

 1. Apărare
 2. Externe
 3. Finanțe
 4. Interne
 5. Educație
 6. Energie
 7. Agricultură
 8. Cultură
 9. Muncă

USR PLUS

 1. Justiție
 2. Transporturi
 3. Sănătate
 4. Cercetare, inovare și digitalizare
 5. Economie, antreprenoriat și IMM
 6. Fonduri UE

UDMR

 1. Dezvoltare
 2. Mediu
 3. Sport

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *