Violeta Alexandru: „Ne gândim la majorarea pensiilor, dar DUPĂ 2020”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat, sâmbătă seară, ce se întâmplă cu majorarea pensiilor în perioada următoare.

Ne gândim la următoarele etape de majorare a pensiilor, dar după ce vom încheia acest an. Traversăm o perioadă în care sunt dificultăți pentru angajatori și angajați. Suntem singura țară care a făcut o mărire în această perioadă. Există un respect pentru nevoile pensionarilor. După ce vom vedea încasările la buget, vom vedea ce vom face pentru anii următori. Ar fi o inconștiență să decizi ce nu poate suporta bugetul doar într-un cadru electoral. Dacă PSD avea resursele, putea pune în practică imediat. Avem în vedere creșteri care să acopere inclusiv inflația”, a spus Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a atacat PSD, care a cerut în nenumărate rânduri, ca pensiile să crească, așa cum prevede legea, cu 40 la sută. Întrebată dacă PSD a anunţat mărirea pensiilor dintr-un calcul electoral, Violeta Alexandru a făcut referire la fosta guvernare.

Dacă PSD avea resursele în momentul în care a luat acea decizie, o punea în practică imediat. În momentul în care s-a luat acea decizie, economia nu trecea prin criza prin care a trecut. Noi ne-am asumat că putem face acest lucru pentru că am avut o determinare să crească încasările la buget. A venit pandemia. Nu a generat-o Guvernul Orban. Nu este vinovat Guvernul Orban de venirea ei. Să nu jucăm cu speranţele oamenilor. PSD creează nişte speranţe. Se poziţionează ca şi când dânşii ar dori, noi nu. Nu este adevărat. Cine nu şi-ar dori să crească pensiile? De ce nu n-am dori?”, a mai spus Violeta Alexandru.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *