Vine REVANȘA – Stelian Ion intră cu BOCANCUL în Inspecția Judiciară: „Vizăm modificări legislative care SĂ IA TOATĂ PUTEREA din mâna inspectorului șef!”

Inspecţia Judiciară s-a autosesizat şi îl cercetează pe judecătorul Costin Andrei Stancu, de la Curtea de Apel Piteşti, care a decis în premieră că existenţa SIIJ nu este justificată, invocând decizia CJUE. Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat miercuri, despre acest subiect, că a venit timpul ca statul în stat – Inspecția Judiciară – condusă de Lucian Netejoru să fie reformată:

Un capitol extrem de important pentru mine în legile justiției este legat de Inspecția Judiciară. Vizăm modificări legislative care să ia toată puterea din mâna inspectorului șef din Inspecția Judiciară, toată puterea pe care o are în prezent. Are posibilitatea potrivit legii să adopte toate regulamentele, de asemenea regulamentele care se referă la selectarea inspectorilor din cadrul IJ, este absolut anormal. Aceste propuneri vor fi de așa natură astfel încât ce s-a întâmplat într-o anumită perioadă să nu se repete. Vom lupta pentru independența acestor magistrați, pentru o corectitudine și decizie care nu este concentrată în mainile unei singure persoane. Problema legată de decizia CJUE este că într-o anumită perioadă numirea sau mandatul inspectorului șef din cadrul IJ a fost prelungit prin OUG deci printr-un act eminamente politic, ceea ce e total de neacceptat. Asemenea derapaje pe viitor nu mai trebuie să se întâmple. Partea negativă este că ce s-a întâmplat în acea perioadă de mandat prelungit împotriva tuturor principiilor UE, toate acele acte sunt anulabile, deja încep să fie soluții în acest sens. Iată ce încurcături au produs legile din anii 2017 – 2018 de către PSD”, a spus Stelian Ion.

Totodată, ministrul Justiției a anunțat, miercuri, după ședința de Guvern, că 90 de polițiști de poliție judiciară vor fi angajați în următoarea perioadă la DNA.

Printr-o OUG s-a suplimentat numărul maxim de posturi pentru DNA. 90 de posturi pentru poliție judiciară și 50 de posturi personal auxiliar. Este clar că Guvernul își respectă obiectivele. Avem o strategie de dezvoltare a sistemului juddiciar. În prima fază vor fi alocați 30 de polițiști de poliție judiciară, apoi în următorii doi ani. Este un sprijin pentru activitatea DNA. Este o solicitare de la DNA căreia i-am dat curs. Mulțumesc ministurlui de interne pentru suportul acordat. Este un semnal bun. Va fi alocat un număr de 50 de polițiști și la DIICOT. Este un lucru bun pentru lupta împotriva corupției„, a spus Stelian Ion.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.