Vin banii? Guvernul a trimis Parlamentului proiectul privind etapa a doua a PNDL! 700 milioane lei, pentru Constanța. Primarul Urziceanu: „Dacă primim banii, vom fi mulțumiți, numai să nu apară probleme”

Guvernul, prin Ministerul Dezvoltării Regionale a deschis, în acest an, robinetul cu bani pentru administrațiile publice locale, alocând aproape 30 de miliarde de lei prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 (PNDL), în perioada 2017-2020. În total, Ministerul Dezvoltării ar urma să finanțeze 6.851 de proiecte. Cei mai mulți bani ar trebui să ajungă, în următorii trei ani și jumătate, în județul Suceava: 928,5 milioane de lei, pe următoarele locuri în topul județelor după alocările prin PNDL se află Caraș Severin (883 milioane lei), Vaslui (882 milioane lei), Teleorman (875,5 milioane lei) și Mehedinți (848,9 milioane lei). De asemenea, pe ultimele locuri în topul alocărilor pe perioada 2017-2020 sunt Arad (644,9 milioane lei), Satu Mare (625,9 milioane lei), Brașov (587 milioane lei), Sibiu (557 milioane lei), Harghita (507,9 milioane lei), Covasna (392 milioane lei) și Ilfov (374,6 milioane lei).

La vremea lansării programului, în primăvara anului 2017, când Ministerul Dezvoltării era condus de constănțeanca Sevil Shhaideh, autoritățile promiteau că banii din PNDL vor fi alocați după principiul „primul venit, primul servit”. În ceea ce privește județul Constanța, acesta va primi aproape 700 milioane lei, mai exact suma de 693.091.963 lei.

Pentru a da cursivitate programului, Guvernul a depus în Parlament un proiect de lege pentru aprobarea OG nr.5/2018 privind instituirea unor măsuri pentru derularea Programului naţional de dezvoltare locală, etapa a II-a. Proiectul se află în prezent la Senat, în calitate de primă cameră sesizată.

Referitor la acest program, primarul orașului Negru Vodă, Petre Urziceanu, a declarat că administrația locală pe care o conduce are trei proiecte pe care vrea să le finanțeze prin intermediul PNDL 2.

„Avem un proiect ce cuprinde modernizarea străzilor în interiorul localităților Darabani și Vâlcele, în valoare de peste 15 milioane de lei și pentru care am semnat contractul de finanțare. Un al doilea proiect prin PNDL cuprinde construirea unei grădinițe cu program prelungit în Negru Vodă, iar al treilea face referire la modernizarea, extinderea și dotarea Liceului teoretic din Negru Vodă, ambele proiecte fiind evaluate la 10 milioane de lei. În total, așteptăm de la stat, prin PNDL, 25 de milioane de lei. Dacă primim banii aceștia, vom fi extrem de mulțumiți. Numai să nu apară alte probleme“, a spus Petre Urziceanu, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Țuțuianu vrea să acrediteze Vama Veche drept stațiune de interes local. Zeci de milioane de lei pentru Mircea Vodă și Saligny, prin PNDL

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *