Vîlceanu (Fonduri Europene), avertisment privind posibilitatea PIERDERII unor bani din PNRR

Ministrul Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu a declarat vineri după şedinţa de Guvern că s-a renunţat la procedura achiziţiei publice pentru consultanţa privind legea pensiilor şi legea salarizării, el arătând că acest jalon trebuie încheiat până la finalul anului 2022, altfel pierdem banii. Ministerul Muncii va încerca să negocieze un acord cu Banca Mondială pentru această consultanţă, a mai spus ministrul.

A existat o licitaţie pe care Ministerul Muncii a organizat-o în urmă cu ceva timp, înţeleg că s-a renunţat la acea procedură de achiziţie publică, şi se va face un contract cu Banca Mondială pentru această consultanţă”, a spus Vîlceanu, precizând că el crede că lucrurile se pot rezolva în termenul asumat prin PNRR. El a mai spus că a fost un singur ofertant pentru legea pensiilor şi niciunul pentru legea salarizării.

Vîlceanu a explicat că acest jalon privind consultanţa internaţională pe cele două legi, ale salarizării şi pensiilor, trebuie atins până la sfârşitul anului viitor, respectiv să se încheie acest Acord cu Banca Mondială, pentru consultanţă, Ministerul Muncii fiind cel care negociază.„El trebuie încheiat, că altfel nu putem trage banii” a mai arătat Vîlceanu, precizând că jalonul prevede consultanţă pe legea pensiilor.

Întrebat dacă România a reuşit să tragă vreun ban din PNRR, Vîlceanu a răspuns: „Nu am reuşit să îi cheltuim încă, dar vor fi cheltuiţi, Ministerul de Finanţe poate să tragă sume din partea de granturi, pe Autostrada A3 (..) Din câte ştiu, urmează în perioada următoare, acordul pentru împrumutul din PNRR, iar în ceea ce priveşte atingerea jaloanelor, astăzi, împreună cu Ministrul justiţiei am atins cel de-al 7-lea jalon”, a mai afirmat ministrul Vîlceanu.

Ministrul a precizat că alte acte normative sunt în avizare şi vor fi adoptate în şedinţele viitoare, deci sunt în grafic cu jaloanele.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.