Vîlceanu a depus jurământul pentru funcția de ministru al Finanțelor. Iohannis NU a susținut nici un discurs

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul de numire a lui Dan Vîlceanu în funcția de ministru al Finanțelor. Dan Vîlceanu a depus jurământul, în cadrul unei scurte ceremonii, la Palatul Cotroceni. Dan Vîlceanu a depus jurământul, miercuri, la Palatul Cotroceni, într-o scurtă ceremonie la care au participat atât premierul Florin Cîțu, cât și președintele PNL și al Camerei Deputaților Ludovic Orban. La ceremonia de depunere a jurmântului, președintele Klaus Iohannis nu a susținut niciun discurs. 

Dan Vîlceanu a fost validat, miercuri, de conducerea PNL pentru a prelua portofoliul Finanțelor. Au fost 42 de voturi pentru și un vot împotrivă, votul președintelui PNL Ludovic Orban. Ședința a fost convocată de tabăra premierului, în timp ce din tabăra lui Orban a participat doar acesta la ședință.

Îi mulțumesc premierului pentru susținere. Este onorant pentru mine că astăzi am primit votul colegilor, este o încerdere pentru care mă simt obligat. Ministerul de Finanțe este unul dintre ministerele foarte importante și nu am niciun fel de dubiu că voi face echipă bună cu prim-ministrul. Am lucrat foarte bine în comisia de finanțe și îmi doresc ca să preiau cât mai repede portofoliul”, a declarat Vîlceanu, după ce a fost validat de conducerea PNL.

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat că ședința a fost una statutară, însă a fost convocată „intempestiv” motiv pentru care nu au putut participa toți membrii Biroului Politic Național. Acesta a precizat că a votat împotriva nominalizării lui Dan Vîlceanu, iar întreaga răspundere pentru această propunere este a premierului Florin Cîțu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *