Viktor Orban, despre… UE: „MAJORARE de prețuri până LA CER, noile reglementări, DISTRUGEREA clasei mijlocii, FANTEZII utopice!”

Premierul ungar, Viktor Orban, a respins joi planurile Uniunii Europene de combatere a schimbărilor climatice ca fiind o „fantezie utopică„, sugerând că măsurile ecologiste duc la creşterea preţurilor energiei în Europa, relatează Reuters. „Majorarea preţurilor, noile reglementări, urcarea preţurilor până la cer, distrugerea clasei mijlocii”, a spus Orban la sosirea sa la summitul liderilor Uniunii Europene de la Bruxelles, făcând referire la măsurile propuse de UE cu privire la combaterea schimbărilor climatice.

Bunul simţ de o parte şi fantezia de cealaltă. Iar fantezia utopică ne omoară, aceeaşi problemă este şi cu preţurile la energie”, a adăugat el.

Potrivit analiştilor şi Comisiei Europene, principalul factor care a determinat creşterea preţurilor la electricitate în Europa l-a reprezentat creşterea preţului la gaz, piaţa UE a carbonului contribuind cu până la o cincime din creşterile de preţ, menţionează Reuters. Bruxelles-ul a propus un pachet de noi politici în domeniul combaterii schimbărilor climatice, pe care ţările UE trebuie să le negocieze şi să le aprobe înainte de a intra în vigoare.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Viktor Orban, despre… UE: „MAJORARE de prețuri până LA CER, noile reglementări, DISTRUGEREA clasei mijlocii, FANTEZII utopice!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *