VIDEO PSD-iștii, convinși că vor renaște precum pasărea Phoenix. „Am mai fost în situația asta. Orice partid la guvernare se erodează”

Social-democrații se resimt după moțiunea de cenzură care a fost adoptată, joi după-amiază, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Dintr-un total de 464 de deputați și senatori, 399 de deputați și senatori au fost prezenți. S-au exprimat 245 de voturi, din care 3 anulate. Din cele 242 de voturi valabile, 238 au fost pentru, 4 împotrivă și nici o abținere. Astfel, cabinetul Dăncilă a fost debarcat și, după trei ani de guvernare, PSD-iștii sunt în… opoziție.

CITEȘTE ȘI:

Social-democrații încă nu știu cauza principală pentru plecarea de la guvernare. Fie că vorbim de trădători, de propriile greșeli, dar și de președintele Klaus Iohannis care încalcă grosolan Constituția, PSD-iștii se resemnează totuși cu ideea că, oficial, sunt în opoziție.

Vineri, deputații Cristina Dumitrache, Radu Babuș și George Vișan și senatorul Nicolae Moga au organizat în conferință de presă, în cadrul căreia au făcut o radiografie a situației politice naționale din prezent.

Potrivit lui Radu Babuș, aspectul relevant este faptul că cei aflați până mai ieri în opoziție nu se înțeleg și este o imposibilitate politică ideea ca șase partide să formeze un guvern. Totodată, potrivit lui Babuș, PNL și USR nu sunt pregătite pentru guvernare și… nu au nici o idee în acest sens.

Pentru Cristina Dumitrache, lucrurile sunt mai simple, în sensul că ceea ce nu te omoară te întărește și că partidul își va asuma rolul de… opoziție.

Nicolae Moga a fost mai tranșant, din perspectiva acestuia vinovații principali sunt Iohannis și trădătorii din PSD, partid care trebuie curățat, adoptarea moțiunii de cenzură fiind o oportunitate în acest sens.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *