VIDEO Zelenski, discurs în Parlamentul României: „Vreau să încep un dialog pentru PROTECȚIA comunității românești. Viitorul este împreună!”

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a ținut, luni, un moment de reculegere pentru victimele războiului din Ucraina. Gestul a fost făcut înainte de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care a susținut un discurs în Parlamentul României.

discurs zelenski

Președintele Senatului, Florin Cîțu, a spus că Zelenski, președintele Ucrainei, este un erou:

Sunteți un erou și în România. Curajul de care ați dat dovadă în această perioadă dificilă ne inspiră pe toți. Doar împreună putem învinge”, a spus Cîțu, în Parlamentul României:

https://www.youtube.com/watch?v=aeUOptWyMfc

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu (PSD), a declarat luni, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, înaintea discursului președintelui ucrainean Volodimir Zelenski:

Din 24 februarie ne confruntăm cu cea mai mare gravă criză de securitate după al Doilea Război Mondial, prin invazia nejustificată, ilegală și neprovocată a Federației Ruse asupra Ucrainei. Ne alăturăm vocilor care exprimă sprijinul ferm pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în granițele sale recunocute internațional. Respingem cu hotărâre comportamentul iresponsabil al Rusiei și cerem încetarea imediată a acțiunii militare și retragerea trupelor ruse. Nu putem acccepta ca autorii acestor masacre din Bucha să rămână nepedepsiți, sprijinim pe deplin o anchetă amanunțită din partea Curții Penale Internaționale. Dle Zelenski, îmi exprim solidaritatea cu poporul ucrainean. Vă asigur că cetățenii care fug din țară vor găsi ocrotirea în România. Victoria Ucrainei este necesară. Succesul Ucrainei înseamnă victoria libertății, democrației și valorilor europene în această regiune”, a spus Ciolacu:

https://www.youtube.com/watch?v=rXV7fsUNxlc&feature=youtu.be

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a amintit în discursul său din Parlamentul României de cuplul Ceaușescu atunci când a vorbit despre dictatură. De asemenea, a mai atras atenția Zelenski, Republica Moldova e o țintă pentru Rusia.

Ceaușescu și soția lui nu putea fi convins de nimeni. La fel nu pot fi convinși de nimic cei din Rusia. Acești oameni au pierdut orice legătură cu realitatea. Iar al doilea motiv pentru care Rusia face apel e convinsă că liderii europeni nu pot apăra valorile pe care-i unesc. Împreună trebuie să oprim acești oameni. Trebuie împreiună să oprim oamenii care doresc genocid în Europa. Ucraina nu e ultima țină. Ocupanții vor să ocupe ODesa, iar de acolo e un pas până-n Moldova. Propagandiștii spun că Moldova e o țintă”, a spus Volodimir Zelenski, în Parlamentul României.

Președintele Ucrainei, a ținut, luni seara, un discurs în parlamentul României și a ținut să spună că, după război, vrea să înceapă discuții mai ample pentru susținerea comunității românești.

„Împreună trebuie să oprim oamenii care doresc genocid în Europa. Ucraina nu este ultima țintă a agresiunii rusești. De la Odesa e un pas până în Moldova. Este fundamental să apărăm și independența Moldovei. Apărând libertatea Ucrainei, apărăm Europa. Au fost impuse sancțiuni, dar războiul durează de 40 de zile. Rusia trebuie să caute pace cu Europa, dar trebuie să fie privată, închideți porturile, nu importați resursele din Rusia. Este nevoie de a impune alte sancțiuni. Fiecare politician trebuie să sprijine Ucraina. Fiecare trebuie să facă tot ce se poate pentru ca militarii rusși să răspundă în fața legii. Sunt convinds că România va susține pentru a se impune dreptatea. România vor participa la programele de refacere a Ucrainei după război. Avem nevoie de susținere. Mulțumesc poporului român pentru ajutorarea Ucrainei. Sper că vom avea condiții pentru ca oamenii să se întoarcă acasă. Această susținere este o bază pentru o apropiere și mai mare. Vreau să încep un dialog pentru protecția comunității românești și să asigurăm toată susținerea. Viitorul nostru este împreună, într-o familie europeană”, a spus Volodimir Zelenski.

https://www.youtube.com/watch?v=_pJYCmSi0_Q

Ciucă i-a cerut lui Zelenski să-i trateze pe românii din Ucraina la fel de bine cum îi tratează România pe refugiații ucraineni

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, luni, în plenul reunit al Parlamentului dedicat discursului liderului ucrainean Volodimir Zelenski, că România va avea grijă de toți refugiații ucraineni care fug din calea războiului și că este convins că și Ucraina îi va apăra pe etnicii români aflate pe teritoriul său:

Ucraina este un simbol al rezistenței în fața unei agresiuni barbare și nedrepte, sunteți astăzi dle președinte Zelenski liderul unei națiuni care luptă pentru identitate în acest război ilegal și neprovocat. Mulți, mult prea mulți și-au pierdut viața, alții au fost obligați să ia calea refugiului ca urmare a atrocității trupelor rusești fără discernământ asupra civililor, școlilor, spitalelor, teatrelor. Atrocitățile ne-au cutremurat pe toți. Toate aceste acțiuni inumane trebuie sancționate de instanțele penale internaționale. Îmi manifest admirația pentru tenacitatea și curajul poporului ucrainean în a-și apăra țara. Vă asigur că familiile ucrainenilor ajunse în România sunt în siguranță și vom avea grijă de ei. Sunt convins că așa cum noi avem grijă de cetățenii Ucrainei, la fel veți avea și dvs grijă de cetățenii de etnie română din Ucraina”, a spus Ciucă:

https://www.youtube.com/watch?v=9uvmIv6K_Cc

Parlamentarii AUR, cu steagul românesc pe bănci, în Parlament, la discursul lui Zelenski

Parlamentarii AUR au venit, luni, la ședința din plen, acolo undea vorbit președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu steagul românesc. Președintele partidului, George Simion, s-a plimbat printre parlamentari și i-a luat la rost pe deputații și senatorii USR, care au venit cu drapelul Ucrainei.

Liderul AUR, deputatul George Simion, a acuzat un „spectacol televizat în stil Hollywood”.Noi am pregătit niște steaguri ale României, iar cei de la USR au pregătit niște steaguri ale Ucrainei”, a adăugat Simion.

În timp ce președintele ucrainean le vorbea senatorilor și deputaților, George Simion, fără a asculta discursul, comunica pe Facebook cu persoanele care îi urmăreau live-ul.

Președintele AUR, George Simion, prezent în parlament la discursul video al lui Volodimir Zelenski, a comentat în timpul alocuțiunii despre situația celor 500.000 de români din Ucraina.

Avem 500.000 de români în Ucraina, de care clasa politică românească nu s-a interesat. Domnul Zeelenski nu vorbește despre terorizarea românilor din ucraina, spune despre Nicolae Ceaușescu. Rusia este un stat agresor, în frunte cu un criminal de război, Vladimir Putin. Dar și Ucraina, nu se poate compara, dar vreau să subliniez că și ucraina a fost un stat care s-a purtat urât cu românii care trăiesc acoloCineva trebuie să le zică faptul că nu se mai poate întaâmpla ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani cu desnaționalizarea românilor. “, a spus George Simion în timpul discursului lui Volodimir Zelenski.

Șoșoacă a răbufnit în Parlament: „Pentru cei de la Fântâna Albă de ce nu țineți un moment de reculegere?

Diana Șoșoacă a fost revoltată de faptul că în Parlamentul României a fost ținut un moment de reculegere pentru Ucraina.

„Pentru cei de la Fântâna Albă de ce nu țineți un moment de reculegere?”, a spus Diana Șoșoacă.

De asemenea, Șoșoacă a fost revoltată și de faptul că a fost adus un steag mare al Ucrainei.

Senatoarea Diana Șoșoacă a ieșit din sala de plen a Parlamentului României în momentul în care președintele ucrainean Volodimir Zelenski a început discursul ținut în fața senatorilor și deputaților români. Ea acuză că este o înregistrare, nu un discurs în direct.

S-au încălcat toate normele de drept internațional, pentru că nu vine nimeni ca să stai să te uiți la o înregistrare. Înregistrarea aceea este actul de trădare al acestor aleși față de poporul român și este lipsa de bun simț a Ucrainei cu granițele nedeclarate la ONU. Cum poate Marcel Ciolacu să spună… Slava… vecinilor? Nu pot să asist la așa ceva”, a spus Diana Șoșoacă.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *