Spread the love

Fostul primar al Mangaliei din anii 1990 și 2000, Zanfir Iorguș, nu se lasă de politică și se avântă din nou în lupte electorale. De data aceasta, din partea PSD, Iorguș este sprijinit și de o largă alianță, la care pun umărul ALDE și PNȚCD.

Zanfir Iorguș și-a anunțat marți oficial candidatura pentru funcția de primar al Mangaliei, alături de președintele PSD Mangalia, Neculai Tănasă; președintele PSD Constanța, Felix Stroe; președintele la nivel național al PNȚCD, Aurelian Pavelescu; președintele PNȚCD Constanța, Adrian Țapliuc și președintele ALDE Constanța, Leonard Tănase.

În luna februarie a acestui an, aceleași formațiuni politice l-au anunțat drept candidat pe Nicolae Moroianu, însă recent s-au sucit și, în urma unei cercetări sociologice, a reieșit că Zanfir Iorguș poate să îl învingă pe actualul primar, Cristian Radu, așa cum a precizat Neculai Tănasă:

Aurelian Pavelescu a punctat faptul că PNȚCD, prin această alianță, va fi reprezentat în administrația din Mangalia după mulți ani de absență:

Evident, Felix Stroe este convins că Iorguș va câștiga alegerile din 27 septembrie, iar campania va fi una în care nu ne vom înjura adversarii:

„Peste 60% din populația Mangaliei este la limita subzistenței!”

Schimbat cu Iorguș în privința candidaturii, Nicolae Moroianu va fi viceprimar al Mangaliei, dacă alianța va câștiga alegerile, iar acesta a spus în conferința de marți că peste 60% din populația orașului este la limita subzistenței:

În discursul său, Zanfir Iorguș a insistat pe ideea că Mangalia este ca un bolnav în moarte clinică și care trebuie dus urgent la reanimare:

În privința programului electoral, Iorguș se va concentra pe societățile comerciale. Candidatul PSD a arătat că în urmă cu câțiva ani erau înregistrate 2.200 de firme în Mangalia, iar acum abia trec de 1.600. Totodată, serviciile edilitare în oraș, sub mandatul lui Cristian Radu, au fost externalizate, în sensul că de la primar, viceprimar, 22 din cei 24 de directori și multe alte firme fac naveta. Totodată, Iorguș a mai arătat că tinerii pleacă din oraș întrucât nu au nici o perspectivă și și-a asumat, printre altele, construirea de locuințe:

Cu prilejul conferinței de marți, liderii celor trei partide au semnat și protocolul de alianță în perspectiva alegerilor locale programate pentru 27 septembrie.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *