VIDEO Volum dedicat istoriei Albaniei, lansat la Constanța

Asociația Liga Albanezilor din România (ALAR) a organizat miercuri seară lansarea volumului „Albania – O istorie în date. Despre Kanun. Personalități”, elaborat de dr. Liviu Lungu din cadrul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) și dr. Luan Topciu, din cadrul Centrului Albanez al ALAR. Cei doi autori, sprijiniți de comunitatea albaneză în redactarea și lansarea volumului, au depus un efort de un an și jumătate la această lucrare:

Lansarea a avut loc miercuri seară în părculețul din fața Muzeului de Artă Constanța, evident, cu măsurile privind respectarea tuturor regulilor de protecție impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus.

lungu lansare albanezi

La evenimentul de lansare au mai participat, printre alții, directorul MINAC, Sorin Colesniuc; directorul muzeului militar Ferdinand I, dr. Costin Scurtu; președintele comunității elene Elpis Constanța, Anton Antoniadis, dar și Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.

teodosie albanezi

Comunitatea albaneză este reprezentată în Parlamentul României, prin deputatul Bogdan Alin Stoica, iar acesta ne-a precizat că, până acum, organizația nu a avut parte de o lucrare de o astfel de complexitate:

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *