VIDEO Viorica Dăncilă primită din nou la Constanța cu huiduieli. Mesaj pentru opoziție: „Mă susține conducerea partidului, am sprijinul alianței de guvernare, nu am nici un motiv să fac un pas înapoi”

Școala de vară a femeilor social-democrate de la Constanța, pentru prima dată, a fost marcată de proteste. Președintele PSD Liviu Dragnea nu a mai onorat prezența la evenimentul de vineri de la Pavilionul Expozițional, însă Viorica Dăncilă a încasat huiduielile din partea unui mic grup de protestatari, format din contestatari atât din București, cât și din Constanța.

CITEȘTE ȘI:

S-a inaugurat consulatul onorific al Estoniei la Constanța. GAFĂ DIPLOMATICĂ de PROPORȚII: steagul estonian arborat INVERS! Premierul Dăncilă întâmpinată cu ostilitate la Universitatea „Ovidius”

Senatorul PSD Nicolae Moga a strunit doi polițiști pe grupul condus de protestatarul de serviciu Cristian Mihai Dide. Luat în colimator de oamenii legii, Dide a invocat mai multe articole de lege și polițiștii și-au văzut de drum.

protest

„Cu doamna Carmen Dan vreau să vorbesc, să o întreb despre 10 august. Cu domnul Liviu Dragnea nu am ce să vorbesc, pentru că ne întâlnim peste două luni la ICCJ, pentru că acolo va avea primul termen la recursul celor trei ani și șase luni pe care o să îi primească. (…) Cei în uniformă sau cei tatuați? Ei (PSD-iștii – n.r.) folosesc mai multe tipuri de bodyguarzi. Polițiștilor am vrut să le aduc aminte că și-au pătat respectul și onoarea cu plăcuța din Suedia. Dacă ne uităm aici pe stradă, amenzi nu se dau la cei care încalcă legea, dar ne mobilizăm când strigăm împotriva partidului de guvernământ, indiferent care ar fi el”, a spus Dide, în momentul în care a ajuns la Pavilion.

Premierul Viorica Dăncilă a fost întâmpinată cu huiduieli și, probabil, protestele dese din ultima vreme i-au șlefuit discursul pe care l-a avut ulterior.

Fiind vorba de organizația femeilor social-democrate, s-au înghesuit miniștri femei la discursuri, prima dintre ele fiind ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

„Introducem molecule noi pentru tratamentul pacienților. La ședința de Guvern de luna aceasta am introdus încă două noi molecule, numărul acestora ajungând la 37, necesare pentru tratamentul pacienților bolnavi de leucemie, cancer, hepatită. Aceasta din urmă este o boală pe care România o tratează cu mult succes, suntem printre puținele țări din lume, nu din Europa, care tratează hepatita de la fibroză grad 1 până la grad 4 și sunt niște pași înainte pe care i-am făcut, nu ne vom opri aici și sunt convinsă că Ministerul Sănătății va face cinste acestui Guvern”, a spus Sorina Pintea.

Pintea

Birchall cere ajutorul presei

Viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice în cabinetul prim-ministrului Guvernului României, Ana Birchall, a vorbit de parteneriatul strategic cu SUA, dar și despre oportunitatea apariției pe noi piețe, cum ar fi Asia. De asemenea, cu privire la postul României în Consiliul de Securitate al ONU, Birchall a solicitat sprijinul mass-media.

„Sunt importante deschideri către Asia, către alte piețe, să recâștigăm aceste piețe din punct de vedere economic sunt prioritate și apelez la dumneavoastră (OFSD – n.r.), pentru că știu că reprezentanți aici foarte multe comunități locale. Dați-ne un sfat, cereți-ne ajutorul, când aveți nevoie de contacte la nivel regional sau la alte state suntem aici să putem să ajutăm. (…) Am văzut o știre cum că România a pierdut locul la Consiliul de Securitate ONU, ceea ce este un fake news. Nici măcar nu au fost alegeri, vor fi anul viitor. Promovăm cu fiecare ocazie șansa noastră, sigur că este o competiție, dar garantez că în fiecare bilaterală pe care o avem cu toții promovăm această candidatură și susținem șansa noastră. Fac apel și la mass-media să promovăm interesul României”, a spus Ana Birchall.

Teodorovici: „Oamenii de stânga susțin economia de piață”

Singura prezență masculină la microfon a fost ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

„Din 1991, fiind în administrația publică, am tot văzut guverne, acțiuni, dar de această dată se întâmplă altfel, mult mai ferm, mai tranșant și sunt convins că se vede acel moment la care și noi ne dorim de mulți ani de zile. Nu mai dau exemple cum ar fi legea salarizării, pensiei, la care Olguța a muncit foarte mult și exprim admirația mea, pentru că iată că și-a asumat. Ca ministru e riscant să faci așa ceva, ca și Guvern, mai ales că sunt subiecte la care vin foarte mulți să critice. Pe viitor să ne axăm cu cât mai mare determinare pe zona de economie, să avem ca mesaj: „Economie, economie, economie!” Așa cum transmit eu celor care sunt de dreapta, cei care susțin piața cel mai mult sunt oamenii de stânga! Omul de stânga trebuie să aducă o protecție socială, colectează taxe și este obligat să susțină economia de piață!”, a spus Teodorovici.

Teodorovici

Ministerul Tineretului și Sportului s-a apucat de descentralizare

Subiect intens discutat în ultimii ani, descentralizarea, a fost pus pe tapet de ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran.

„Anul acesta, în urma multor ani în care s-a discutat despre descentralizare, în 6 august a fost aprobat memorandumul privind descentralizarea! Anul trecut, a fost aprobată strategia, este o măsură de care se vorbește de ani de zile, în Bulgaria a fost realizată acum 30 de ani și mă bucur că sunt parte la acest lucru, mă bucur că am pus prima cărămidă în ministerul Tineretului și Sportului”, a spus Ioana Bran.

Dăncilă, tare pe poziție și cu mesaje la adresa opoziției

Este un fapt arhicunoscut că Viorica Dăncilă nu este chiar persoana pentru funcția de premier. Desele gafe gramaticale și de imagine o plasează în zona analfabetismului funcțional, aspect atins constant de critica opoziției. Probabil este și cauza pentru discursul pliat perfect pe situație: să nu jignim, să ne gândim la proiecte!

„Să fim mai buni, să ne înțelegem, să avem toți același drum pentru România și pentru români. Să avem dispute, dare le să fie pe lucruri bune, pe proiecte ale unor lucruri politice. Anul Centenar nu înseamnă jigniri, nu înseamnă scindare, nu înseamnă să îndemni la violență. Ce se întâmplă acum este greu de înțeles pentru noi, dar cum vor înțelege copiii, nepoții noștri? Dacă cei care acum acționează în acest mod, care îndeamnă la scindare, cred că nu vor fi judecați de generațiile viitoare se înșeală! Toți vom răspunde pentru ce facem, iar unii trebuie să răspundă pentru faptul că au înlocuit argumentele cu jignirile, proiectele cu plângerile penale, încearcă să își facă lobby pentru propriile persoane, nu pentru România. (…) Vă rog să nu cedăm în fața acestor dorințe de scindare a societății românești. Ne-am dorit echilibru și consens, în cadrul proiectelor am încercat să aduc toate instituțiile și toate partidele. (…) Am puterea, tăria, determinarea, echipă alături, vă am pe voi alături, am susținerea conducerii partidului, sunt susținută de alianța PSD – ALDE, nu am nici un motiv să fac un pas înapoi! (…) Pe mâinile cui să lăsăm România? Ale unui partid care vrea să dărâme Guvernul cu ajutorul plângerilor penale, care preferă circul în instituțiile statului, care face circ în Parlamentul României, sunt oamenii care să conducă România? Care să ne conducă în direcția bună? Dau un sfat prietenesc: dragi colegi din opoziție, câștigați încrederea românilor, care se câștigă prin proiecte, încrederea românilor nu se câștigă prin jigniri”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

coala de vară OFSD PSD

CITEȘTE ȘI:

Femeile social-democrate s-au reunit la Constanța. Felix Stroe: „La anul mărim numărul femeilor care să candideze la primării, la consilii locale”

 

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *