VIDEO Victimele de pe pescadorul scufundat în Marea Neagră rămân înmormântate în… mare! Procurorul de caz REFUZĂ intervenția scafandrilor

Joi, 17 iunie, s-a împlinit exact o lună de când pescadorul Sea Shark 1 s-a scufundat în Marea Neagră. După o serie de căutări, inclusiv din partea Forțelor Navale, locația în care nava s-a scufundat a fost descoperită abia pe 22 mai, la 10 km est de Chituc, la o adâncime de 21 de metri.

În cadrul căutărilor de salvare, din echipajul de cinci persoane, au fost recuperate doar trei, alți doi membri s-au scufundat odată cu nava. Tot pe 22 mai, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, împreună cu o echipă de scafandri din cadrul Gărzii de Coastă şi două mijloace de mobilitate navală, au desfăşurat activităţi în vederea identificării epavei ambarcațiunii.

De atunci, rudele victimelor – fiind vorba de Ion Solomon (38 de ani) și Gheorghe Cristian Liță (37 de ani – foto jos) – așteaptă o intervenție subacvatică pentru ca cei doi să fie înmormântați creștinește. Irelevant a vorbi despre suferința rudelor, tatăl lui Solomon efectiv a izbucnit în plâns când ne-a precizat faptul că fiul său este de o lună sub ape, iar autoritățile dau din umeri.

lita

Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare – ca o tristă obișnuință de la o vreme – nu a fost contactată în momentul dispariției navei. Totodată, potrivit rudelor victimelor, procurorul de caz, Viorel Teliceanu, proaspăt procuror șef al Secției de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, refuză să aprobe o intervenție a scafandrilor:

Consultanța și asistența rudelor victimelor de pe Sea Shark 1 este oferită de deputatul constănțean al AUR, Dumitru Viorel Focșa, care arată că statul își demonstrează din nou incompetența. Fiind vorba de un operator privat, autoritățile nu pot să intervină. De asemenea, administratorul navei a contractat o echipă de scafandri în acest sens:

ctr interventie

În ciuda unei intenții a firmei de a contracta o astfel de intervenție, revenim la procurorul de caz, care obstrucționează intervenția, din nu se știe care motive:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.