VIDEO Vernisaj la Muzeul de Istorie, despre Piața Ovidiu, din perioada… interbelică

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța a reluat recent evenimentele culturale. Dacă în 2019 instituția organiza săptămânal câte un eveniment, pandemia de coronavirus a dat peste cap toate planurile pe acest an, astfel că istoricii Constanței sunt nevoiți să se adapteze la noile realități sociale.

Expozitie Mihaela Florescu 8

Cu toate acestea, duminică, MINAC a organizat un nou eveniment, prin care a anunțat o expoziție de pictură… inedită. Artista Mihaela Florescu a inițiat expoziția de oleotipie, lucrările fiind în strânsă legătură cu cel mai recent volum lansat de scriitorul constănțean Cristian Cealera, romanul istoric Piața Independeței, denumirea Pieței Ovidiu din perioada interbelică – parte a amplului proiect Poveștile Mării Negre.

Expozitie Mihaela Florescu 7

Romanul este axat pe data de 23 iulie 1926, atât scriitorul Cealera cât și Mihaela Florescu străduindu-se, prin mijloacele lor artistice, să redea cât mai fidel atât atmosfera cât și… vestimentația sau obiceiurile acelei epoci.

Expozitie Mihaela Florescu 1

La evenimentul de duminică au participat un alt pictor celebru al Constanței, conf. univ. dr. Gheorghe Caruțiu; muzeograful MINAC dr. Lavinia Dumitrașcu, evident – scriitorul Cristian Cealera și directorul general al MINAC, dr. Sorin Colesniuc.

Directorul MINAC a arătat că anul acesta muzeul face tot posibilul ca să își urmeze menirea:

Despre propria expoziție dar și lucrările sale în general, Mihaela Florescu a punctat că inspirația sa este, tot timpul, istoria:

Expozitie Mihaela Florescu 5
Expozitie Mihaela Florescu 9
Expozitie Mihaela Florescu 10

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *