Spread the love

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța a reluat recent evenimentele culturale. Dacă în 2019 instituția organiza săptămânal câte un eveniment, pandemia de coronavirus a dat peste cap toate planurile pe acest an, astfel că istoricii Constanței sunt nevoiți să se adapteze la noile realități sociale.

Cu toate acestea, duminică, MINAC a organizat un nou eveniment, prin care a anunțat o expoziție de pictură… inedită. Artista Mihaela Florescu a inițiat expoziția de oleotipie, lucrările fiind în strânsă legătură cu cel mai recent volum lansat de scriitorul constănțean Cristian Cealera, romanul istoric Piața Independeței, denumirea Pieței Ovidiu din perioada interbelică – parte a amplului proiect Poveștile Mării Negre.

Romanul este axat pe data de 23 iulie 1926, atât scriitorul Cealera cât și Mihaela Florescu străduindu-se, prin mijloacele lor artistice, să redea cât mai fidel atât atmosfera cât și… vestimentația sau obiceiurile acelei epoci.

La evenimentul de duminică au participat un alt pictor celebru al Constanței, conf. univ. dr. Gheorghe Caruțiu; muzeograful MINAC dr. Lavinia Dumitrașcu, evident – scriitorul Cristian Cealera și directorul general al MINAC, dr. Sorin Colesniuc.

Directorul MINAC a arătat că anul acesta muzeul face tot posibilul ca să își urmeze menirea:

Despre propria expoziție dar și lucrările sale în general, Mihaela Florescu a punctat că inspirația sa este, tot timpul, istoria:

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *