VIDEO USR merge înainte cu DESFIINȚAREA SIIJ. Stelian Ion: „Vom solicita să se dea un VOT RAPID pe acest proiect”

Propunerea legislativă pentru desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este inițiat de parlamentarii USR, în frunte cu deputatul constănțean Stelian Ion.

Procedura parlamentară pentru desființarea Secției presupune și un aviz al Consiliului Superior al Magistraturii, care a fost emis joi. Avizul i-a dezamăgit pe USR-iști, CSM nu a aprobat desființarea Secției, procurorii şi judecătorii din Comsiliu având păreri împărţite în privinţa utilităţii SIIJ. Votul a fost de 10 împotrivă, opt pentru și unul nul.

Evident, USR-iștii au luat foc după decizia CSM și, în acest sens, deputatul Stelian Ion a avut vineri declarații de presă în cadrul cărora a precizat că SIIJ este un instrument politic de hărțuire a magistraților și că formațiunea va insista pentru desființarea Secției, întrucât avizul Consiliului este doar consultativ:

Propunerea legislativă a USR este în prezent în dezbatere publică și doritorii își pot exprima opiniile AICI! Propunerea pentru desființarea SIIJ a fost depusă la Camera Deputaților, forul decizional în acest caz fiind Senatul.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *