VIDEO USR-iștii se pregătesc de Congres și… pun piciorul în prag în relația cu PLUS! Stelian Ion: „Cred că E CAZUL SĂ ECHILIBRĂM LUCRURILE și candidatul la prezidențiale să fie de la USR!”

Pe 13 iulie, USR-iștii au Congres, în cadrul căruia va fi desemnat candidatul la prezidențiale și va fi modificat statutul, pentru care s-au depus 51 de amendamente și care vor fi votate de delegați. La Congresul USR vor participa 500 de delegați din toată țara, iar organizația de la Constanța va trimite 18 delegați.

CITEȘTE ȘI:

În cursa pentru desemnarea prezidențiabilului s-au înscris patru candidați, respectiv Dan Barna – președintele partidului, Mihai Goțiu – senator USR, Dumitru Stanca – organizația Ilfov și Dragoș Dinulescu – organizația Prahova, așa cum a precizat, vineri, președintele USR Constanța, Remus Negoi:

Întrucât atmosfera alegerilor prezidențiale ne bate la ușă, în privința USR și PLUS se pune din nou întrebarea: cum va gestiona alianța o astfel de desemnare? USR s-a aflat în zodia concesiilor când s-au pus bazele alianței, formațiunea având la momentul respectiv și structurile teritoriale, deci baza logistică, oamenii, fondurile și, evident, era deja partid parlamentar, în timp ce PLUS a contribuit doar cu… Dacian Cioloș. Pentru calmarea spiritelor s-au format comisii de negociere între cele două partide, care vor prezenta un prim raport chiar înaintea Congresului USR.

„De aceea au fost desemnate comisiile de negociere, ne vor da raportul, înainte de Congres vom avea și o oră și jumătate de comitet politic care cuprinde președinții filialelor județene și parlamentarii USR și ne vor spune în ce stadiu sunt negocierile și care a fost feedback-ul din partea PLUS”, a spus Remus Negoi.

CITEȘTE ȘI:

Această inegalitate este supărătoare pentru mulți USR-iști, care se simt duși de nas de pretențiile celor de la PLUS. Pe de altă parte, cu Dacian Cioloș țintuit într-o funcție la Bruxelles, USR-iștii consideră că deja nici nu se mai pune problema unei desemnări echitabile, așa cum a precizat și deputatul constănțean al USR, Stelian Ion:

„Atât eu cât și mai mulți colegi considerăm că am făcut destul de multe concesii pentru această alianță. Cred că e cazul să echilibrăm un pic lucrurile și candidatul pentru prezidențiale trebuie să fie din partea USR, mai ales că e o situație win-win în sensul în care va însemna că propunerea de premier va fi de la PLUS. Este o chestiune din care toată lumea are de câștigat. Lucrul acesta este destul de clar pentru noi și vom vedea care va fi rezultatul, cine va fi candidatul pentru prezidențiale, probabil toată lumea se așteaptă la unul dintre cei patru care… bineînțeles… cel cu cea mai mare notorietate, vom vedea și câte voturi va lua”, a spus Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *