Spread the love

Alianța USR-PLUS a organizat duminică o conferință de presă în cadrul căreia și-a propus să tranșeze și să clarifice discuțiile cu PNL Constanța. Președintele USR Constanța, Remus Negoi, candidat al Alianței la șefia Consiliului Județean; președintele PLUS Constanța, Lucian Muflic și deputatul USR, Stelian Ion, candidatul Alianței pentru Primăria Constanța, au arătat că liberalii, cu neplăcută surprindere pentru USR – PLUS, au demarat o adevărată campanie plină de atacuri nu la adresa PSD – cum ar fi fost probabil de așteptat, ci la adresa… USR.

Astfel, liderii Alianței au arătat că relația este una tumultoasă și că timpul se scurge foarte repede, astfel că un parteneriat USR-PLUS-PNL devine tot mai improbabil, așa cum au precizat Remus Negoi și Lucian Muflic:

Deputatul Stelian Ion a insistat asupra faptului că ideea principală o reprezintă listele comune. Începând de luni, 20 iulie, începe campania de strângere de semnături de susținere și, din moment ce, practic, fiecare partid va strânge pentru el, propunerea listelor comune devine la fel de realizabilă precum alianța în ansamblu, adică cu șanse foarte reduse:

„Candidatura lui Chițac este un risc inacceptabil!”

Spre deosebire de Negoi și Muflic, Stelian Ion a avut un discurs mult mai dur, practic tăvălindu­-l pe candidatul desemnat de PNL, senatorul Vergil Chițac. Stelian Ion a reluat declarațiile din 2017 ale lui Bogdan Huțucă și Ludovic Orban cu privire la plecarea din PNL a lui Chițac. Deputatul USR a subliniat că nu i se pare în regulă ca PNL să vină din nou cu o soluție perdantă care USR-iștilor li se pare un risc inacceptabil. De asemenea, Stelian Ion a mai arătat că Asociația Constanța Altfel, fondată și condusă de Vergil Chițac, are o continuă campanie de atacuri împotriva Alianței USR – PLUS:

Referitor la sondajele publicate în ultima perioadă, deputatul a arătat că sunt manipulări grosonale, iar cercetările sociologice ale USR-PLUS au reliefat faptul că Stelian Ion și Vergil Chițac sunt pe poziții egale, singurul cu șanse de creștere în următoarea perioadă fiind… candidatul USR – PLUS:

În esență, USR-iștii sunt profund dezamăgiți de lipsa de colaborare din partea PNL, Stelian Ion arătând că liberalii le-au solicitat, practic, să se retragă complet din lupta electorală, deși sunt pe poziții egale. Totodată, Stelian Ion, a subliniat că abordarea politică nu trebuie făcută după… criterii militare:

Stelian Ion a vorbit cu Orban ca să-l debarce pe Chițac

Deputatul Stelian Ion a avut o discuție cu președintele PNL, Ludovic Orban, privind… retragerea candidaturii lui Vergil Chițac. Stelian Ion a arătat în conferința de duminică faptul că i-a prezentat o serie de date și a rămas să primească un răspuns care… nu a mai venit. De altfel, la scurt timp după respectiva discuție, Chițac a fost desemnat de PNL pentru Primăria Constanța:

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *