VIDEO Unioniștii au ieșit motivați din Adunarea Generală. Simion: „Ne asumăm o candidatură grea pentru europarlamentare. Dincolo de voință ne trebuie acțiuni”

Unioniștii din România și Republica Moldova și-au dat întâlnire la Iași, joi, cu prilejul aniversării celor 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. Platforma unionistă Acțiunea 2012 a sărbătorit Mica Unire încă de la primele ore ale dimineții, în cadrul manifestațiilor oficiale dedicate evenimentului, din Piața Unirii, iar după-amiază a organizat Adunarea Generală, care a avut loc la Primăria Municipiului Iași.

Reuniți în sediul administrativ, unioniștii au discutat despre realizările din Anul Centenar, au ales structura executivă a platformei civice și au stabilit calendarul campaniilor și evenimentelor care se vor desfășura pe parcursul anului 2019 în sensul Reunirii celor două state românești.

„În fiecare an sărbătorim Unirea Principatelor Române la Iași, locul unde România s-a născut, la 1859, atunci când unionistul Alexandru Ioan Cuza a început să împlinească visul de aur al românilor. Este o ocazie excelentă pentru a ne reîntâlni cu colegii noștri din toată țara, primari care au adoptat Declarații de Unire în 2018, tinerii care au mers în Marșul Centenarului, pe cei care au fost implicați în campania „Un milion pentru Unire”, aceia care împărtășesc același ideal și vor să ni se alăture”, a declarat Ștefan Lupu, vicepreședinte al Platformei Unioniste Acțiunea 2012, ales cu prilejul Adunării Generale președinte al formațiunii. George Simion a cedat astfel mandatul după opt ani de conducere.

Adunarea Generala Actiunea 2012 a

Startul dezbaterilor a aparținut lui Adrian Balica, în vârstă de 74 de ani, participant la Marșul Centenarului, unde a străbătut peste 1.300 de km pe jos!

Deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, Ion Mărgineanu a participat la rândul său, în ciuda vârstei înaintate, la Marșul Centenarului, străbătând distanța dintre Bălți (Rep. Moldova) și Alba Iulia.

Unioniștii și-au exprimat preferințele prin vot și, astfel, noua structură de conducere arată astfel:

Ștefan Gabriel Lupu – Președinte Acțiunea 2012

Nicolae Capcelea – coordonator proiect „Cunoaște-ți frații”

Cristina Jalbă – coordonator proiect „Student în România”

Camelia Popescu – coordonator proiect „Ora pentru românii de pretutindeni”

Tatiana Manic și Elza Banu – Financiar

Alexandru Bordian – Coordonator magazin online www.magazin-romanism.ro

Andrei Cătălin Făciu – Identitate vizuală

„Am trecut de vremea în care credeam că porcii zboară”

Președintele platformei unioniste Acțiunea 2012, George Simion, a precizat că mișcarea trece la un nivel superior, prin candidatura la alegerile pentru Parlamentul European din această primăvară. Simion va fi candidat independent și, așa cum a obișnuit, este convins că va răzbate în lupta cu partidele clasice, dezinteresate de dezideratul național.

„Ne-am asumat ca mișcare unionistă o candidatură grea, independentă, fără amestecul partidelor, pentru Parlamentul European. Avem un prag de 3% în față, vom reuși prin implicarea tuturor să răzbatem, să atingem acest prag electoral și, totodată, vrem să anunțăm pe toată lumea despre proiectele noastre pe 2019. Vom continua tot ce am început, ce ne-am asumat, pentru că noi suntem oameni de cuvânt și, mai mult, vom avea și o voce unionistă la Bruxelles. Dacă clasa noastră politică folosește acest deziderat doar în campaniile electorale și vedem ce s-a întâmplat ieri, azi, cu domnii Ponta și Tăriceanu, noi am trecut de vremea în care credeam că porcii zboară și vom avea proprii reprezentanți în instituțiile care reprezintă poporul român. (…) Avem două state independente astăzi: România și Republica Moldova, care se pot uni prin voință comună. Dincolo de voință ne trebuie acțiuni și vorbim de protejarea comunităților românești din jurul granițelor, unul din obiectivele campaniei mele pentru alegerile europarlamentare, care nu a reprezentat nici măcar un punct din programul partidelor politice până acum, pentru că oamenii aceia nu votează! Înainte de toate, trebuie să protejăm identitatea românească din jurul granițelor! Comunitățile românești vor dispărea din zone precum Timoc sau Cernăuți în 20-30 de ani, dacă nu se intervine serios și în spirit european, la fel cum noi respectăm drepturile etniilor care locuiesc în România, la fel trebuie respectați și românii noștri care trăiesc în alte state”, a spus George Simion, pentru TOMIS NEWS.

În ceea ce privește obiectivele pentru anul în curs, liderul unioniștilor a precizat că va avea loc o inversare a campaniei „Cunoaște-ți țara!”, prin care basarabenii au vizitat România, pentru prima dată, cu campania „Cunoaște-ți frații!”. Astfel, de data aceasta, va fi rândul românilor să viziteze cel de-al doilea stat românesc.

„E vorba de campania „Cunoaște-ți frații!”, în sensul de a aduce și în sens invers români, în Republica Moldova, pe modelul pe care l-am făcut prin programul „Cunoaște-ți țara!”, prin care am adus oameni din Republica Moldova în România. Este vorba de ore în școli și licee în tot spațiul românesc, de la Cernăuți la Timoc, de la Chișinău la București și de a promova Unirea în cadrul tuturor formelor de manifestare a tinerilor. Trăim vremuri în care istoria nu se mai face în școală și trebuie să ajungem prin metode alternative la generațiile următoare”, a concluzionat George Simion, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Discursul lui George Simion din cadrul Adunării Generale:

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *