VIDEO Ucraina: „Soldații ruși UCID totul în cale, la fel ca-n al Doilea Război Mondial, inclusiv civili!” Orfelinat, BOMBARDAT de armata lui Putin

Un orfelinat din Vorzel, un orășel aflat la aproximativ 40 de kilometri de Kiev, a fost lovit de bombardamentele rusești, a declarat procurorul general al Ucrainei, transmite BBC. Iryna Venediktova a scris pe Facebook că resturi de la o rachetă rusă au lovit un orfelinat din orașul care găzduiește 50 de copii. Ea a spus că nu au fost victime și a menționat că „se iau măsuri pentru evacuarea acestora”. În același timp, oficialii ucraineni au anunțat că un număr de copii au fost răniți de bombardamentele rusești ale orașului Okhtyrka din estul Oblastului Sumi.

Dmytro Zhyvytskyy, șeful administrației militare regionale, a declarat că o zonă rezidențială, mai multe adăposturi anti-bombe și o grădiniță au fost lovite de un baraj de artilerie. Șeful administrației de stat a districtului Shostka (regiunea Sumy), Viktor Gubenko, transmite: „Convoiul inamic de transportoare blindate se îndrepta spre Krolevets. A ajuns la Dubovichi. Au împușcat totul pe drum. Au fost civili răniți și uciși. După ce a trecut coloana, a rămas o Skoda împușcată cu caroserie (un taximetrist). El a fost grav rănit și este acum operat în spitalul Glukhov”, tansmite News24.

Pe de altă parte Rusia a susținut în repetate rânduri că nu atacă civili. Trupele rusești ar fi lansat un atac cu rachete asupra unui aerodrom din Starokonstantinov, lângă Khmelnitsky. În plus, mai multe explozii s-ar fi produs în apropierea centralei termoelectrice Troeshina din Kiev. Potrivit rapoartelor preliminare, mai multe drone Bayraktar TB2 s-ar fi putut afla acolo, conform Nexta TV. Ucraina a cumpărat dronele turcești Bayraktars, iar acum le folosește împotriva Rusiei. Armata Ucrainei a transmis joi mai multe filmări prin care  arată cum acționează dronele. În imagini se poate observa că tancurile rusești sunt distruse. În plus, mai multe explozii s-ar fi produs în apropierea centralei termoelectrice Troeshina din Kiev.

https://www.youtube.com/watch?v=UdORR1pPaY0

Potrivit primarului Kievului, Vitali Klitschko, „cinci explozii au avut loc la un interval de 3-5 minute” în apropierea centralei care alimentează capitala Ucrainei. „Noaptea următoare va fi foarte dificilă cu trupele ruse în apropiere”, a anunțat primarul.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *