VIDEO Ucraina a RUPT relațiile diplomatice cu Rusia. IMAGINILE DISPERĂRII: ATACURI la sol, pe mare și din aer!

Ucraina a decis întreruperea relaţiilor diplomatice cu Rusia, a anunţat preşedintele Volodimir Zelenski, cerând armatei ucrainene să provoace daune majore armatei ruse, care a lansat un atac asupra integrităţii teritoriale ucrainene. Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat joi dimineaţă o operaţiune militară specială în regiunea ucraineană Donbas, el afirmând că scopul este părarea oamenilor care sunt ţinta abuzurilor şi genocidului regimului de la Kiev. Potrivit CNN, Explozii puternice au putut fi auzite în apropierea capitalei, Kiev şi în Harkov, dar şi în alte oraşe. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Consiliului Naţionale de Securitate să declare legea marţială. El a discutat la telefon cu preşedintele american Joe Biden.

La Kiev, capitala Ucrainei, au sunat alarmele anti-aeriene, anunțând iminența unui atac al Rusiei. Primarul a cerut populației să se grăbească spre adăposturile protecției civile. Centrul Kievului era aproape pustiu joi dimineaţă, după ce Rusia a atacat Ucraina, pietoni nu erau aproape deloc, doar câteva maşini puteau fi zărite, relatează Politico. S-au produs explozii puternice în apropierea aeroportului de lângă Kiev, apoi a fost relativ linişte. Patru ore mai târziu alte explozii au avut loc în centrul oraşului. Ulterior, traficul a fost îngreunat de puzderia de maşini de pe străzile Kievului şi de la staţiile de benzinărie de la periferie, în timp ce alţi locuitori ai capitalei aşteptau metroul pentru a ajunge la muncă, viaţa urmându-şi cursul obişnuit.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a anunţat că transportul public este gratuit.

Pregătiţi „un bagaj de urgenţă” – documente, un minim de lucruri necesare – pentru a ajunge rapid, dacă este necesar, la un adăpost. Autorităţile oraşului [rămân] în capitală. Continuăm să asigurăm funcţionarea oraşului”, a precizat Klitschko.

TANCURILE UCRAINENE PESTE VEHICULELE ABANDONATE, ÎNCERCÂND SĂ OCUPE POZIȚII DE TRAGERE:

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a instituit, joi dimineaţă, legea marţială, însă poliţia nu patrula străzile, iar patrula militară era inexistentă. În acelaşi timp, poliţiştii care păzeau ambasadele purtau veste antiglonţ şi caschete de protecţie. Autorităţile ucrainene i-au îndemnat pe rezidenţi să rămână în Kiev, cel puţin pentru moment.

Nu v-aş recomanda să plecaţi chiar acum. Pur şi simplu veţi petrece multe ore stresaţi în ambuteiaje”, a scris un consilier al ministrului de Interne, Anton Geraşcenko.

Cozi de 10, 20 de persoane se puteau vedea la fiecare bancomat, oamenii sperând să retragă cât mai mulţi bani înainte ca automatele să se blocheze. Alţi cetăţeni s-au grăbit la benzinării, cu scopul de a părăsi oraşul. Localnicii au găsit fragmente de rachetă într-un cartier din Kiev, potrivit reţelelor sociale. O fotografie publicată de Reuters a arătat oficiali inspectând locul incidentul. În timp ce unele hoteluri aparţinând unor lanţuri internaţionale au continuat să funcţioneze ca de obicei, altele au luat măsuri suplimentare pentru siguranţa oaspeţilor. Un angajat al serviciilor de pază de la hotelul Hilton a afirmat că oaspeţii sunt ajutaţi că îşi contacteze ambasadele sau să părăsească oraşul.

Am întărit măsurile de securitate în jurul hotelului şi nu lăsăm în interior decât oaspeţii”, a precizat el.

Pe lângă războiul din teren, Kievul pare că se confruntă și cu un război din interior. Asta reiese din informațiile oferite de Ucraina. Conducerea Federației Ruse vrea să ia o parte din teritoriul Ucrainei și să destabilizeze guvernul, asta a anunțat Mykhailo Podoliak, un consilier al șefului Biroului Președintelui, relatează Ukrinform. Nu este exclus în aces sens să avem parte de o lovitură de palat la Kiev.

„Au două obiective tactice. Primul este de a ocupa o parte a teritoriului din est, puțin deasupra Sumy, Harkov și puțin mai jos, în sud. Înțelegem deja ce se întâmplă în ceea ce privește planificarea operațiunii militare a Federației Ruse”, a spus Podoliak.

Potrivit acestuia, așadar, este necesară mobilizarea, precum și legea marțială. Cabinetul militar și cabinetul economic sunt în continuă funcționare, iar Președintele negociază cu liderii mondiali. Vladimir Putin, a anunțat începerea unei operațiuni militare speciale în Donbas. În jurul orei 4 dimineața, pe 24 februarie, Rusia a lovit Ucraina și a lansat un război. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că legea marțială este impusă pe întreg teritoriul Ucrainei. În dimineața zilei de 24 februarie, Rada Supremă a aprobat decretul lui Zelensky privind impunerea legii marțiale în toată Ucraina.

Rusia confirmă pierderea unui avion militar și a unui elicopter de atac în Ucraina. Occidentul trebuie să intervină urgent pentru a stopa invazia Rusiei, care atacă normalitatea lumii moderne, a cerut joi după-amiază Preşedinţia Ucrainei.

În Europa a început un război la scală amplă din toate punctele de vedere. Rusia nu atacă doar Ucraina, ci atacă regulile vieţii normale în lumea modernă”, afirmă Mykhailo Podolyak, unul dintre consilierii preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

INVAZIA:

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *