VIDEO Țuțuianu și-a prezentat raportul de activitate ca președinte al CJ: „Patru ani de muncă asiduă a echipei PSD pentru județul Constanța”

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a prezentat miercuri raportul de activitate ca președinte al instituției în mandatul 2016 – 2020. Alături de secretarul județului, Mariana Belu  și președintele PSD Constanța, Felix Stroe, Țuțuianu a punctat că au fost patru ani de muncă asiduă a echipei de la Consiliul Județean și a consilierilor PSD, pentru numeroase proiecte:

Mariana Belu a precizat că, de-a lungul timpului, a evitat implicarea în lupte politice sau schimbări de conducere a instituției și s-a străduit să țină documentele în linia legalității. Cu toate acestea, a arătat că în ultimii patru ani s-a produs o apropiere față de actuala echipă și ar dori ca aceasta să continue și după alegerile din 27 septembrie, mai ales că RAJA are un proiect strategic în derulare:

Felix Stroe este candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, Țuțuianu primind postul de vicepreședinte al instituției, dacă acest partid va câștiga alegerile locale. Astfel, Stroe a vorbit din nou de continuitate, susținând că această rocadă este menită să maximizeze șansele PSD:

Proiectele implementate de Țuțuianu în 2016 – 2020 se ridică la 700 de milioane de euro, finanțări atât europene cât și prin Compania Națională de Investiții. Țuțuianu a arătat că nu are un proiect preferat, însă a punctat că s-a concentrat pe zona medicală, rețeaua de drumuri din județ – doar 60 km au mai rămas de reabilitat, Delfinariul și zona culturală – restaurarea mai multor cetăți antice:

Potrivit raportului de activitate al lui Țuțuianu, pentru modernizarea și dotarea spitalelor s-au alocat aprox. 60 milioane lei, în ultimii 4 ani, din care cea mai mare sumă – 37 milioane lei, către Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța. În domeniul medical, s-a reînființat Secția de radioterapie, s-a renovat stația de sterilizare, s-a amenajat laboratorul RMN și s-a amplasat un aparat nou de imagistică Sigma Explorer. De asemenea, s-au dotat cu mobilier nou și echipamente specifice Secțiile de Neurologie, Medicală 1 și 2, Chirurgie plastică, Nefrologie și Oftalmologie. Totodată, a fost înființat Compartimentul de îngrijiri palaitive în cadrul Secției de Oncologie, s-a reabilitat un sediu nou pentru funcționarea serviciului de medicină legală, s-au efectuat lucrări de reparații în Blocul Operator de Ginecologie și a sălilor de naștere. În același domeniu, Țuțuianu a demarat un proiect nou: realizarea Centrului de Sănătate Multifuncțional de la Năvodari.

În ceea ce privește infrastructura, CJC a alocat aprox. 500 milioane lei, într-un context dificil: Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța a fost, la momentul respectiv, pe butuci, fiind necesară resurscitarea acesteia.

Potrivit lui Țuțuianu, județul Constanța este în topul județelor care au reușit să atragă fonduri europene consistente, fiind pe locul 3 în ierarhia alcătuită la nivel național.

Din perspectiva protecției sociale, sunt în derulare construirea a 17 locuințe protejate destinate persoanelor cu dizabilități și se vor înființa 5 centre de zi destinate aceleiași categorii, a căror valoare ajunge la 22 milioane lei.

Pentru mandatul 2020 – 2024, Țuțuianu și-a propus să își aducă contribuția la construirea unui nou acvariu, reabilitarea teatrului de vară Soveja, restaurarea ansamblului rupestru Basarabi, construirea unui centru de nutriție și sănătate ș.a.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *