VIDEO Țuțuianu, în verificări la Secția de Radioterapie a Spitalului Județean: „Până la 27 aprilie, să fie GATA!”

Lucrările pentru noua Secție de Radioterapie din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa sunt aproape gata, în momentul de față desfășurându-se ultima etapă, de birocrație. Președintele Consiliului Județean, Marius Horia Țuțuianu, a fost marți într-o vizită de lucru la această Secție.

Demersul presupune furnizarea de echipamente pentru radioterapie, respectiv accelerator linear de particule, computer tomograf simulator, precum și alte dotări specifice. 

Managerul SCJU, dr. Cătălin Grasa, a detaliat stadiul procedurilor, iar Țuțuianu a intervenit, amintind de importanța respectării termenelor:

Laboratorul de radioterapie al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost inclus pentru dotare în proiectul „Reforma sectorului sanitar – Îmbunătățirea calității și eficienței sistemului sanitar” finanțat prin acordul de împrumut dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

grasa tutuianu scju

Contractul de furnizare de echipamente de radioterapie între Ministerul Sănătății și asocierea formată din ELEKTA LIMITED UK  și SC MEDLIMPEX 95 SRL a fost semnat în noiembrie 2017.

Secția de radioterapie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost închisă în luna aprilie 2016 din cauza echipamentelor depășite.

radioterapie constanta

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.