Spread the love

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a semnat miercuri contractul privind serviciile de proiectare, asistență tehnică și execuție aferent proiectului „Reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța”.

În cadrul unei conferințe de presă organizată în Piața Ovidiu, chiar în fața instituției de cultură, Țuțuianu a precizat că restaurarea clădirii face parte din ambiția Consiliului Județean Constanța de a sprijini cultura din județ, prin modernizarea clădirilor, a cetăților. Totodată, Țuțuianu nu s-a putut abține și a lansat și un atac… electoral, împotriva candidatului PNL pentru funcția de președinte al CJC, Mihai Lupu, despre care a spus că „dacă deschide gura, spune prostii”:

Țuțuianu a anunțat, marți, începerea unui proiect de restaurare privind situl arheologic Histria. Și despre acest proiect a spus că este în linie dreaptă și lista proiectelor continuă cu cetatea Carsium sau Edificiul Roman cu Mozaic din preajma MINAC:

Directorul general al MINAC, Sorin Colesniuc, a subliniat că o reabilitare completă a clădirii nu a avut loc în ultimii 100 de ani:

Valoarea totală a Proiectului „Reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța” este de 19.521.820,91 lei. Valoarea contractului semnat astăzi, este de 12.091.090,94 lei, iar termenul pentru proiectare și executie este de 5 și respectiv de 24 de luni.

Printre principalele lucrări care se vor realiza amintim: lucrări de revitalizare a zidăriilor de piatră și cărămidă și a bolților cu degradări, lucrări de restaurare interioare la spațiile boltite și la componentele artistice ale sălilor și frescei din aula „Adrian Rădulescu”, lucrări de restaurare exterioare la fațade și acoperișuri, lucrări de arhitectură, lucrări de intervenție structurală și lucrări de instalații.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *