Spread the love

Primarul PSD din Agigea și vicepreședinte al partidului la Constanța, Cristian Maricel Cîrjaliu, a fost trimis în judecată zilele trecute de procurorii DNA Constanța pentru infracțiuni de corupție. Alături de primar a fost trimisă în judecată și secretarul general al primăriei, Ancuța Calust.

Cîrjaliu a participat, vineri, la semnarea unui contract de finanțare RAJA și, cu acest prilej, a fost abordat cu privire la statutul său de… inculpat. Primarul aproape că și-a ieșit din fire, susținând că el nu are rechizitoriul, în schimb îl are… presa și că, evident, este nevinovat:

Directorul general al RAJA, președinte al PSD Constanța, Felix Stroe, s-a străduit să calmeze spiritele, susținând că primarul Cîrjaliu beneficiază de sprijinul partidului și la alegerile locale din acest an și, până la o pronunțare definitivă a instanței, acesta se bucură de… prezumpția de nevinovăție:

Faptele reținute în sarcina lui Cîrjaliu sunt de abuz în serviciu, conform articolului 132 din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție. Cîrjaliu și Calust sunt acuzați de abuz în serviciu cu privire la înscrierea frauduloasă a terenurilor din zona Golful Pescarilor în inventarul bunurilor private ale comunei Agigea. Înstrăinarea bunului s-a făcut la un preț subevaluat și fără aprobarea Consiliului Local Agigea.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *