VIDEO Tinerii care au făcut Constanța CAPITALA TINERETULUI DIN ROMÂNIA au ambiții mari: Vor titlul de CAPITALĂ EUROPEANĂ a tineretului! Făgădău: „Orașul nostru e pe mâini bune!”

Competiția pentru obținerea titlului de „Capitală a Tineretului 2020 – 2021” a ajuns în stadiul de finală și, sâmbătă seară, în cadrul Galei Tineretului, s-a anunțat marele câștigător: CONSTANȚA! Municipiul nostru a surclasat astfel Craiova, cealaltă finalistă.

Miercuri, tinerii care au obținut acest titlu pentru Constanța au organizat o conferință de presă la Palatul Administrativ. Au participat, printre alții, Alexandra Barbu și Ionuț Barbu, ambii de la Liga Studenților din Universitatea „Ovidius” din Constanța, Daniela Enescu, din partea Youth Vision Constanța, parte a proiectului și primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

Potrivit Alexandrei Barbu, finala de la Iași a fost sub semnul unor mari emoții. Aceasta a explicat cum a fost atmosfera în cadrul delegației constănțene, până la anunțarea câștigătorului:

Pentru ediția 2020 – 2021, pentru care Constanța s-a înscris cu sloganul #ComeToSEAus, oraşul câştigător a fost anunțat la Iași, municipiu deținător al titlului în prezent. Ionuț Barbu a detaliat ce presupune sloganul în cauză. Vor fi o mulțime de proiecte în perioada mandatului Constanței, unul dintre acestea fiind organizarea unei școli de vară a universităților constănțene pentru liceeni sau o aplicație pentru turismul neconvențional, cum ar fi traseul din perioada regală sau comunistă ș.a.m.d. De asemenea, marea ambiție a acestor tineri o reprezintă obținerea titlului de Capitală Europeană a Tineretului.

CITEȘTE ȘI:

Daniela Enescu s-a alăturat, prin Youth Vision, inițiativei și a detaliat, la rândul ei, despre viitoarele proiecte:

Primarul Decebal Făgădău a punctat faptul că tinerii care au obținut titlul de Capitală a Tineretului pentru Constanța vor obține și titlul european până în cel mult 2025:

Orașul câștigător primește un premiu de 50.000 de euro şi va deţine titlul de „Capitala Tineretului din România” timp de un an, începând din 2 mai 2020.

Titlul de Capitala Tineretului în România se acordă anual unui oraș care vine cu proiecte importante în dezvoltarea mediului urban.Tineri din diferite organizații de elevi sau de studenți se ocupă de construirea proiectelor, dar și de redactarea acestora. Aceste programe anuale aduc o contribuție semnificativă la procesul de armonizare a diversității urbane, conservând identitatea diversă a comunităților, dar promovând în același timp toleranța bazată pe comunicare și acțiune comunitară. Prin pregătirea candidaturilor pentru titlul de „Capitala Tineretului din România”, mai multe orașe din țară fac un angajament privind crearea unui cadru de dialog permanent cu tinerii, angajament care va fi benefic orașelor nu doar în perioada desfășurării concursului, ci și pe termen lung.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.