VIDEO Teatrul de Vară Soveja, reintrat în circuitul cultural, la BE.SAFE. Șimșensohn: „Reușim după mulți ani să redăm constănțenilor un spațiu emblematic”

Teatrul de Vară Soveja renaște, la propriu, în aceste zile, cu prilejul Stagiunii Estivale BestSummerArtFEst – BE.SAFE – Constanța 2020. Clădirea, emblematică pentru oraș, după mai mulți ani de uitare și nepăsare a intrat într-un proces rapid de igienizare, întrucât va găzdui în aceste zile diverse evenimente culturale.

Teatrul, inclus în BestSummerArtFEst – BE.SAFE – Constanța 2020, este igienizat în aceste momente pentru că, începând de mâine, vor avea loc mai multe reprezentații. Directorul Teatrului de Stat Constanța, Erwin Șimșensohn, coordonează lucrările și ne-a precizat că, într-adevăr, teatrul revine acasă, în această clădire emblematică a orașului:

La Teatrul de Vară Soveja s-a văruit în timp record, s-au igienizat toaletele și cabinele pentru actori, backstage-ul și scena și totul este aproape gata pentru reprezentațiile care vor începe de joi. Totodată, spațiul verde din jurul teatrului este întreținut de echipele municipalității.

teatrul de vara soveja 2
teatrul de vara soveja 3
teatrul de vara soveja 1
teatrul de vara soveja 4

Primul spectacol va avea loc joi, 6 august, ora 21:30. Este vorba despre „Crimă la Howard Johnson“ de Ron Clark şi Sam Bobrick, în traducerea lui Emanuel Pârvu, producător Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, secţia Revistă. Regia este semnată de Radu Gabriel, iar scenografia, de Ovidiu Pascal. În distribuție: Manuela Alionte Frîncu, George Liviu Frîncu, Robert Oprea, Loredana Bădică, Oana Hanganu, Roxana Văleanu, Lucian Vasilescu.

Sâmbătă, 8 august:

La Teatrul de vară Soveja, de la ora 21:30 vineTeatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași, cu o comedie de Pierre de Marivaux, „Jocul dragostei și al întâmplării”, în regia lui Ovidiu Lazăr. Traducerea: Liana Maxy, scenografia: Alina Dincă-Pușcașu. În distribuție: Livia Iorga, Mălina Lazăr, Daniel Busuioc, Horia Veriveș, Dumitru Georgescu, Radu Homiceanu, Ion Ursulescu.

● Duminică, 9 august:

La Teatrul de vară Soveja, de la ora 21:30,Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” din Galați, vă invită la Gala de operetă „Astă-seară cântă Leonard”, în regia lui Adrian Mărgineanu.

Teatrul de Vară Soveja – CAMPANIE PROMOȚIONALĂ REDESCHIDERE TEATRU DE VARĂ –  bilet dublu 30 lei (acces 2 persoane), bilet triplu 40 lei (acces 3 persoane).

Programul casei de bilete este miercuri – duminică, orele 9:00 – 12:00, 16:00 – 21:00

Stagiunea Estivală BestSummerArtFEst – BE.SAFE – Constanța 2020, organizată de Teatrul de Stat Constanța, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța și Primăriei Municipiului Constanța, cuprinde evenimente culturale diverse, ce se desfășoară în spații adecvate, în aer liber, până la începutul lunii septembrie.Partenerii stagiunii sunt Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” Constanța și Centrul Cultural Județean „Theodor T. Burada”.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *