VIDEO Teatrul de Stat Constanța REVINE în „liga mare” a CULTURII. Șimșensohn: „Este foarte important să avem deschidere internațională!”

Weekendul trecut s-a încheiat stagiunea Teatrului de Stat Constanța. În acest an, ca o prelungire a pandemicului 2020, instituțiile teatrale au fost nevoite să se adapteze contextului – cu restricțiile de rigoare. Cu toate  acestea, Teatrul de Stat Constanța a reușit o serie de producții în premieră, dar și spectacole mai vechi, să atragă publicul constănțean și… o reușită remarcabilă: să aibă nu una, ci două nominalizări la Premiile UNITER, după… 24 de ani!

Printre premierele Teatrului de Stat se regăsește Ziua Z, o extindere a teatrului în stradă, o excepțională organizare și o poveste incredibilă: patru tineri care plănuiesc răpirea fiului unui influent om de afaceri. Acțiunea lor se vrea a fi una justițiară, în condițiile în care fiul a scăpat de închisoare după intervenția salvatoare a tatălui. Mai mult decât atât, cei patru se folosesc de acest moment intens mediatizat pentru a lansa un manifest și o nouă mișcare prin care se urmărește o schimbare de paradigmă în România de azi. Spectacolul se desfășoară atât în sală, cât și pe stradă, fiind vorba de răpirea efectivă și transmisă live.

Directorul Teatrului de Stat Constanța, Erwin Șimșensohn, a fost amabil să ne vorbească despre stagiunea care doar ce s-a încheiat, participarea la UNITER și proiectele din toamnă, care sunt de o adevărată anvergură:

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *