VIDEO Taximetriștii constănțeni care REFUZĂ curse, cer mai mulți bani sau nu pornesc aparatul pot fi SANCȚIONAȚI

Taximetria se pare că este o meserie foarte bănoasă, doar așa ne explicăm de ce unii taximetriști își permit să refuze clienți. Pe motiv că destinaţia solicitată este prea aproape de punctul de plecare sau că este la marginea orașului iar ei nu mai găsesc client la întoarcere sau, pur și simplu, că nu vor, unii dintre cei care practică această meserie obișnuiesc să refuze curse. Trebuie să știți însă că un asemenea refuz reprezintă încălcarea legii și este sancționat de autorități.

Așa s-a întâmplat sâmbătă seara, în stațiunea Mamaia, când un șofer de taxi a refuzat să preia un client și apoi, deranjat de insistența acestuia, pur și simplu a plecat. Polițiștii locali l-au identificat în scurt timp și a a fost sancționat conform Legii Nr.38/2003  privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

Rețineți! Dacă un taximetrist refuză o cursă, deşi este liber, vă cere mai mulţi bani, vorbeşte urât sau refuză să pornească aparatul de taxat, puteți depune o reclamație la firma de care aparține taxiul sau puteți semnala problema la Direcția Generală Poliția Locală – 0241/484.205 și 0341/922.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *