VIDEO SUA trimit încă 500 de militari în România, Polonia, Germania și Grecia. Detașamentul din Belgia a ajuns la baza de la Kogălniceanu

Pentagonul a anunțat luni că alți 500 de militari americani vor fi dislocați în Europa pentru a întări flancul estic al NATO, inclusiv Polonia, România, Germania și Grecia. Secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a anunțat luni noile desfășurări, despre care a spus că sunt poziționate pentru a sprijini forțele americane aflate deja în Europa, ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Rusia.

Noile implementări includ avioane de realimentare KC-135 de la baza Forțelor Aeriene Fairfield din Spokane, Washington, în Grecia, împreună cu 150 de specialiști. Un centru de operațiuni de sprijin aerian format din 40 de militari din Fort Stewart, Georgia, se vor deplasa în Polonia și România. 300 de angajați americani se deplasează în Germania pentru a alcătui o companie de muniție modulară din Fort Bragg, Carolina de Nord și o companie de întreținere de sprijin din Fort Stewart.

Acestea sunt forțe pur defensive”, a spus Kirby. „Aceștia sunt în mod specific, cei despre care vorbim astăzi, sunt facilitatori. Și am spus înainte, când am trimis cei 7.000 suplimentari, că vor exista facilitatori asociați cu ei. Aceasta face parte din acest sprijin.”

Invazia rusă a Ucrainei continuă să înregistreze mai mult succes în sudul Ucrainei. Rușii au preluat controlul asupra Kherson, un oraș de pe coasta Mării Azov și al Berdyans’k, un alt oraș de coastă, a spus Kirby. De asemenea, SUA consideră că Rusia deține controlul asupra centralei nucleare de lângă râul Nipru.

Credem că sunt foarte țintiți să ia Mariupol, Mariupol este un loc violent în acest moment, acesta este o altă locație pentru incendii și bombardamente cu rază lungă de acțiune”, a adăugat Kirby. Forțele ruse continuă să se bazeze din ce în ce mai mult pe „rachete cu rază lungă de acțiune”, a declarat luni secretarul de presă al Pentagonului. SUA nu văd forțele ruse să preia controlul asupra Kievului, capitala. Există „lupte grele în afara” Harkivului și „încă încearcă să încercuiască” orașul Cernihiv din nord, a adăugat Kirby. Un mare convoi militar rusesc în afara Kievului este „încă blocat”, a declarat luni, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, reporterilor. „Nu evaluăm pe parcursul weekendului că a făcut vreun progres”, a adăugat el. Scopul principal al convoiului este „reaprovizionarea”, a spus Kirby. „Când te uiți la imaginile din aer, poți să vezi multe din ele, nu arată atât de mult ca niște vehicule blindate, cât arată ca niște camioane de livrare. Asta nu înseamnă că nu există vehicule de luptă acolo, nu avem vizibilitate perfectă”, a spus Kirby.

Ministerul Apărării Naționale anunţă, luni, că militari din Belgia, parte a detaşamentului belgian din Forţa de Răspuns a NATO, au ajuns în România.

Elemente ale detaşamentului belgian, parte din Forţa de Răspuns NATO (NRF) activată de Consiliul Nord-Atlantic pe 25 februarie, au ajuns în această dimineaţă în România, prin punctul de frontieră Nădlac, din judeţul Arad”, a transmis, luni, Ministerul Apărării.

Convoiul militar se va alătura detaşamentului francez al Forţei de Răspuns a NATO, aflat deja în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. Potrivit oficialităţilor din Belgia, un convoi de vehicule şi camioane încărcate cu echipament a plecat în noaptea de 5 martie spre România. Convoiul este compus din peste o sută de vehicule, de la jeep-uri la semiremorci încărcate cu vehicule grele.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.